Delfzijl –In de raadszaal van het gemeentehuis in Delfzijl werden dinsdagmiddag 6.250 handtekeningen overhandigd aan directeur Ine Scholten van Doktersdienst Groningen. De handtekeningenactie voor behoud van een huisartsenspoedpost in Delfzijl was een initiatief van de PvdA. De actie werd ondersteund door GroenLinks en Fractie 2014, beide partijen hebben meegeholpen met het inzamelen van handtekeningen.

Eerder dit jaar werd bekend dat de Doktersdienst van plan is de spoeddienst van de huisartsen voor de avonden en weekenden te centraliseren in het nieuwe ziekenhuis in Scheemda. Dat was tegen het zere been van inwoners en de politiek in Delfzijl en Appingedam. Die zien na het sluiten van het Delfzicht Ziekenhuis de zorg afbrokkelen.

In het meest recente voorstel van de Doktersdienst zou de huisartsenpost in Delfzijl niet om 23.00 uur, maar om 21.00 uur in de avond dicht gaan. Dit zou echter om een tijdelijke maatregel gaan, want de sluiting van de post in Delfzijl dreigt nog steeds.

Namens de inwoners van Delfzijl en Appingedam overhandigde Bouko Sanders de handtekeningen aan directeur Ine Scholten. Sanders liet weten dat dit nog maar het begin was van de acties voor behoud van een spoedpost in Delfzijl.

Woensdagavond praten de 280 huisartsen in onze provincie over het voorstel.

Advertenties