53 recent gediplomeerden van opleiding AOT nu al onder de pannen

Delfzijl – Het schooljaar 2017-2018 zit er weer op. Op 12 juli jl. ontvingen 53 leerlingen van de 4-jarige opleiding Allround Operationeel Technicus aan ROC Noorderpoort in Delfzijl hun diploma. Daarvan heeft het overgrote merendeel (43) nu al een baan, terwijl de anderen kozen voor een vervolgopleiding. Met steeds weer nieuwe ontwikkelingen in met name de Eemshaven ziet de toekomst voor gediplomeerde technici in Noord-Nederland er zonder meer goed uit.

Neem Patrick van den Berg en Bart Schuur die tijdens hun opleiding stage liepen bij Kisuma Chemicals in Veendam. Na hun diplomering konden zij er direct terecht als procesoperator. Ze gaan in ploegendienst werken in een team van acht personen dat de fabriek van Kisuma aanstuurt. Elk jaar gaan er tientallen AOT’ers aan de slag bij bedrijven in Noord- Nederland.

Stichting Support AOT Noord
Kisuma Chemicals is een van de bedrijven die zich verenigd hebben in de Stichting Support AOT Noord. Deze stichting ondersteunt de opleiding Allround Operationeel Technicus aan Noorderpoort Energy & Maritime in Delfzijl. De bedrijven zorgen ervoor dat er voldoende stageplekken beschikbaar zijn en geven input voor de inhoud van het studieprogramma. De Stichting Support AOT Noord staat open voor nieuwe leden die het belangrijk vinden dat er voldoende stageplekken zijn voor studenten operationele techniek. Tegelijkertijd is het een gelegenheid om in contact te komen met technisch talent om te voorzien in de toekomstige personeelsbehoefte.

Complexe machines en installaties
De MBO Niveau 4 opleiding Allround Operationeel Technicus leidt technici op die complexe machines en installaties onderhouden en aansturen, bijvoorbeeld in de sectoren Energie en Chemie, maar ook in ziekenhuizen en waterzuivering. De opleiding is sterk praktijkgericht, studenten werken zowel in simulatoren als bij bedrijven aan werkende machines en installaties. Het diploma biedt niet alleen baanzekerheid, maar geeft ook toegang tot een hbo-opleiding en een Associate Degree.

53x gefeliciteerd
Noorderpoort Energy & Maritime en de Stichting Support AOT Noord feliciteren van harte de 53 gediplomeerden en hun ouders/verzorgers. Opleidingsmanager Marchel Arling was vol lof over de nieuwe lichting afgestudeerden maar vroeg ook applaus voor de mensen die de studenten hebben ondersteund tijdens hun opleiding. Naast ouders/verzorgers en familieleden zijn dat natuurlijk ook docenten, stagebegeleiders en ondersteunend personeel van Noorderpoort.

Meer informatie voor studenten en bedrijven vind je op aotnoord.nl.

Back to top button