5 tips als je net begint met fitness

Nederland – Het is algemeen bekend dat regelmatig sporten goed is voor een gezonde levensstijl. Toch hebben mensen soms moeite om te beginnen met sporten. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Om deze reden geven we je in dit artikel 5 tips voor als je net begint met fitness.

Wat is je doel?

Voordat je begint, is het goed om te kijken wat je doel is. Wil je graag afvallen, meer spiermassa opbouwen of wil je bijvoorbeeld werken aan je conditie. Het is belangrijk om dit eerst helder voor jezelf te hebben zodat je ook gericht kunt werken richting dit doel. Zo is bijvoorbeeld het trainen voor spieropbouw anders dan als je af wilt vallen.

Ga niet te meteen te hard

Wat je regelmatig ziet als mensen starten met fitness is dat ze meteen erg hard van stapel lopen. Meerdere keren per week trainen, verschillende supplementen gebruiken en gewoon vanaf dag een erg fanatiek zijn. We raden altijd aan om je trainingen rustig op te bouwen. Dit omdat het in het begin belangrijk is dat je techniek goed is en je wilt natuurlijk geen blessures. Het is beter om wat minder hard en minder vaak te trainen als je dit langer kunt volhouden. Een tip is om samen te werken met een expert zoals personal trainer Enschede. Deze persoon kan je helpen om een goed trainingsschema te maken zodat je rustig je trainingsintensiteit kunt opvoeren.

Zorg dat je lichaam goed herstelt

Tijdens een fitness training breng je een klein beetje schade toe aan je spieren. Als reactie gaat je lichaam deze spieren repareren en net iets sterker maken dan dat ze waren. Dit is heel simpel gezegd hoe spieropbouw werkt. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de site van fysiotherapie Enschede. Aangezien je dus eerst je lichaam een beetje kapot maakt, is het belangrijk dat je lichaam ook kan herstellen. Dit kun je doen door voldoende te slapen, goed te eten, niet te vaak te trainen en rekening te houden met je stressniveau. Stress kan namelijk ook een belangrijke factor zijn voor je herstel.

Geef vooral niet op

We kennen ze allemaal wel. Mensen die een aantal weken fanatiek sporten, bezig zijn met hun dieet en dan na een maand weer met alles stoppen. Dit wil je voorkomen want, het werkt gewoonweg niet. Je gaat pas echt verschil merken als je je training lange tijd blijft volhouden. Mensen overschatten vaak wat ze in een korte tijd kunnen behalen, maar onderschatten wat ze op de lange termijn kunnen behalen

Voorkom blessures

Het is super belangrijk om blessures ten alle tijde te voorkomen. Dit omdat je vaak tijdelijk moet stoppen met trainen of je schema erg moet aanpassen en dit is jammer. Wat je kunt doen om blessures te voorkomen is om af en toe een sportmassage te doen. Een goede plek waar dit kan is Massage Enschede. Een sportmassage zorgt voor een goede doorbloeding in je lichaam. Dit maakt dat blessures voorkomen kunnen worden.

Back to top button