4Mijl van Eemsmond wordt zaterdag 21 mei feestelijk geopend

Uithuizen – Sinds kort is de provincie Groningen een 4 Mijl pad rijker, namelijk in Eemsmond waar een prachtige route is aangelegd tussen twee mooie borgen: Menkemaborg en Rensumaborg. De gemeente is erg trots op dit vierde 4 Mijl pad in de provincie.

Bewegen stimuleren
“Gezondheid en beweging vinden wij belangrijk en willen dat dan ook graag stimuleren. We doen dat bijvoorbeeld door de inzet van de sportcoaches van 100% fit. Ook het idee voor een 4 Mijl pad past goed in ons sport- en gezondheidsbeleid. We zijn daarom graag ingegaan op de vraag van twee Eemsmondse loopgroepen om een 4 Mijl pad aan te leggen”, aldus wethouder Harald Bouman. “Op deze manier kunnen we – aan iedereen die dat wil – een extra stimulans bieden om in beweging te komen.”

Initiatief door twee loopgroepen
Het initiatief voor dit pad ligt bij twee loopgroepen uit de gemeente, te weten de Eemsmond Runners en Loopgroep Kameleon. Gezamenlijk hebben zij de gemeente benaderd voor een 4 Mijl pad. Ook zij zijn erg enthousiast en willen het onder andere gaan gebruiken voor trainingen en ook inzetten als alternatief voor de 4 Mijl van Groningen.

Langs twee borgen

Het pad is gemarkeerd door een nummering die op het wegdek is aangelegd, zodat iedereen het pad goed kan volgen. De route gaat dwars door het Noord-Groningse platteland en doet twee borgen aan: de Menkemaborg in Uithuizen en de Rensumaborg in Uithuizermeeden. Deze twee borgen zijn dan ook allebei een startpunt van de 4 Mijl van Eemsmond. Deze route is geschikt voor zowel hardlopers als wandelaars.

Feestelijke opening 21 mei

De 4 Mijl van Eemsmond wordt op 21 mei aanstaande feestelijk geopend. Wethouder Harald Bouman geeft om 14.00 uur het eerste startschot bij de speelweide naast de Menkemaborg. Voorafgaand aan dit schot zal hij de lopers toespreken. Diverse loopgroepen vanuit Eemsmond en daarbuiten, gaan die dag letterlijk op pad en zullen vanuit twee plekken de Eemsmondse 4 Mijl gaan lopen. De meeste lopers starten bij de Menkemaborg en andere lopers starten bij de Rensumaborg. Naast dit sportieve aspect, zijn er ook diverse andere activiteiten zoals muziek (waaronder Ronald Nihot), walking football en een optreden van cheerleaders. Ook is er een gezamenlijke warming up.

Iedereen is van harte welkom om de lopers aan te moedigen, dat kan bij één van de twee borgen (beide zijn startpunten) of onderweg. Muziek start rond 13.30 uur.

Back to top button