fbpx
zaterdag 04 december 2021
11.3 C
Delfzijl

3K’s Kinderwens zet zich in voor kinderen van ouders met een kleine beurs

Delfzijl – Kitty (34), Kim (18) & Korina (48) woonachtig in de gemeente Eemsdelta zien met lede ogen aan dat de armoede in Nederland steeds verder oploopt: “Er is zoveel ellende achter de voordeuren, daar hebben velen geen idee van, of sluiten hun ogen daarvoor. Ouders die hun kinderen niet kunnen geven wat ze verdienen en nodig hebben. De meest simpele dingen zijn niet mogelijk omdat er geen geld voor is. De kapper, een verjaardagscadeautje, een traktatie op school, goede kleding en schoenen, een degelijke fiets…. Ik kan wel doorgaan met voorbeelden noemen”, vertelt Korina.

Daarom hebben ze 3K’s Kinderwens opgericht “Met 3K’s Kinderwens willen we graag kinderen blij maken door ze toch dat extraatje te geven waar ze zo blij van worden. Dit doen we door middel van inzamelingsacties, donaties, sponsoring, giften etc. We willen ons voornamelijk richten op de gemeente Eemsdelta.”

De eerste actie die ze zijn gestart is de Kerstwens, ze zijn hiervoor opzoek naar spullen waar ze de kinderen én hun ouders blij mee kunnen maken. Dit kan zijn speelgoed, kleding, schoenen, spellen, schoolspullen of boeken. Maar denk bijvoorbeeld ook aan inpakpapier zodat ze er leuke cadeautjes van kunnen maken. Alles is welkom zolang het maar schoon, heel en netjes is.

3K’s Kinderwens is vooralsnog een particuliere actie welke via Facebook loopt, de dames hopen dit binnenkort samen met diverse instanties in de gemeente Eemsdelta de inzameling en uitgifte van goederen te kunnen professionaliseren.

Aanmeldingen
Aanmeldingen gaan uitsluitend per e-mail en is voor mensen bedoeld die in de minima zitten of net boven de grens van minima zitten, waardoor ze overal buiten vallen. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van 3K’s Kinderwens.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer