fbpx
10 C
Delfzijl
zaterdag 19 september 2020
Home Economie 300ste medewerker in dienst bij Aldel

300ste medewerker in dienst bij Aldel

Farmsum – Maandag 1 april zijn 19 nieuwe medewerkers gestart bij het Delfzijlse aluminiumbedrijf Aldel, waaronder Sharon Oosterhuis uit Groningen. Zij is de 300e medewerker die bij Aldel in dienst treedt.

Aan het begin van 2018 had Aldel 177 medewerkers in dienst en eind 2018 waren dit er al 265. In januari dit jaar werd een tweede productiehal met elektrolyse ovens in bedrijf genomen en ging de werving en selectie door.

Er werden vooral nieuwe operators aangetrokken om uitvoering te geven aan het groeiende productieproces. Inmiddels zijn er in de afgelopen maanden zoveel medewerkers in dienst gekomen dat op 1 april de 300ste medewerker op de introductiedag werd geïntroduceerd. Eind 2017 heeft York Capital aanzienlijk geïnvesteerd in Aldel. Het investeringsprogramma diende om de fabriek weer terug te brengen naar de oorspronkelijke productieniveaus. Aldel is hiermee één van de snelst groeiende werkgevers in de provincie Groningen.

Werkgelegenheid breidt nog steeds uit
Op dit moment wordt er nog steeds geworven, er zijn 34 functies vacant. Dit zijn vooral ondersteunende functies aan het productieproces zoals managers maintenance, project managers, medewerkers technische dienst en bijvoorbeeld werktuigbouwkundigen. Maar ook op het hoofdkantoor worden functies gevraagd op de financiële afdeling, de inkoopafdeling en op de afdeling veiligheid. 

Aldel speelt een grote rol bij het helpen in evenwicht brengen van het Nederlandse energienetwerk, dat belangrijker wordt naarmate de mix van hernieuwbare energie toeneemt. Recycling blijft een zeer belangrijk speerpunt voor Aldel en vormt een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie.