27 jaar jeugd- en cultuuruitwisseling tussen Delfzijl en Shunan City

Delfzijl –  Op het gemeentehuis in Delfzijl werden donderdagmiddag vijftien jongeren uit Shunan City (Japan) feestelijk ontvangen door locoburgemeester Jan Menninga en wethouder Rijzebol. De jongeren variërend in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar, brengen van  3  tot en met 9 augustus een bezoek aan de gemeente Delfzijl in het kader van de vriendschappelijke relatie tussen de gemeenten Delfzijl en Shunan City.

27 jaar jeugd- en cultuuruitwisseling

De band tussen de gemeente Delfzijl en Shunan City (voorheen Shinnan’yo) bestaat dit jaar 27 jaar en ontstond vanuit een samenwerking tussen AkzoNobel en Tosoh Corporation. In 2003 ging Shinnan’yo op in Shunan City en werd de stedenband opnieuw bevestigd. Shunan City is een havenstad met meer dan 150.000 inwoners gelegen in het zuiden van Japan. De afgelopen jaren zijn er vele mooie uitwisselingen geweest.

Gastgezinnen

Na een aantal formaliteiten begon het spannendste moment van de uitwisseling voor de jongeren: kennismaken met het gastgezin. Na de kennismaking gaan de jongeren uit Shunan City mee met hun gastgezin. Omdat de jongeren bij een gastgezin verblijven, leren ze in korte tijd veel van de Nederlandse cultuur. Maar ook voor het gastgezin is het een unieke ervaring om een Japanse jongere een paar dagen in het gezin op te nemen. Gedurende deze week staat de Nederlandse cultuur centraal. Het wordt een week bomvol met leuke activiteiten. Denk hierbij aan zowel culturele als sportieve activiteiten en spelletjes. Ook staat een avond barbecueën, een bezoek aan het vestingdorp Bourtange op het programma.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”1239″]

Back to top button