250 leerlingen uit Appingedam planten bomen op Eendrachtterrein

Appingedam – Woensdagochtend hebben z’n 250 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van diverse basisscholen uit Appingedam bomen geplant op het Eendrachtterrein. Dit gebeurde in het kade van de nationale Boomfeestdag, Appingedam was dit jaar aangewezen als de accentgemeente van de provincie Groningen. Aan het begin van de dag werden er vijf adoptiebomen van het ras Groninger Kroon geplant door gedeputeerde Henk Staghouwer en wethouder van de gemeente Appingedam Annelies Usmany.

In de week voorafgaand aan de Boomfeestdag hebben boswachters de scholen bezocht en het thema van dit jaar ‘Bomen en bossen’ toegelicht. Bomen maken bossen en bossen zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Ze zijn een oase van rust in ons drukke bestaan. Maar bossen zijn meer dan dat: ze werken ook als spons na veel regenval en gaan overstromingen en erosie tegen doordat ze met de wortels de grond vasthouden. Bovendien zijn ze een belangrijke luchtzuiveraar: Het bos neemt CO2 op en produceert zuurstof.

De boomfeestdag in Appingedam werd georganiseerd door de gemeente Appingedam in samenwerking met het IVN, Groninger Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Landschapsbeheer Groningen.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”579″]

Back to top button