17.7 C
Delfzijl
26 juli 2021 04:33

22 judoka’s Dijkmansport reizen af naar Japan

spot_img

Groningen – Afreizen naar Japan om daar te trainen in de Kodokan, het judo-instituut van de oprichter van Judo, Jigoro Kano. Ondergedompeld worden in de cultuur van het land waar judo zijn oorsprong heeft. Het is niet veel jeugdige judoka’s gegeven en blijft voor velen bij een droom. Dat geldt echter niet voor een groep van 22 ambitieuze en talentvolle judoka’s van Dijkmansport. Op 2 juni vertrekken zij naar de Japanse hoofdstad Tokio en bezoeken zij de roots van de sport waar hun hart ligt.

In november vorig jaar werd het idee voor het initiatief voor het eerst geopperd vanuit het trainerscollectief. Aanjager van het idee was de wens om het groepsgevoel en de band onderling tussen de wedstrijdjudoka’s te versterken. Vanwege de diversiteit in de groep is het niet altijd even makkelijk om een hecht team te smeden. Daarom is er naar een activiteit gezocht die voor iedereen wat te bieden heeft.

Die activiteit werd gevonden in een tiendaags bezoek aan Japan, waarbij niet alleen de Kodokan in Tokio wordt bezocht, maar ook getraind gaat worden in een kleine authentieke dojo in Kyoto. Tenslotte wordt ook Osaka nog aangedaan voor een verdere kennismaking met het traditionele Japan.

De reis naar Japan is meer dan een trainingsstage. De judoka´s trainen natuurlijk hun vaardigheden en maken kennis met de oorsprong van het judo en haar tradities. Tegelijkertijd  leren ze ook de cultuur van het land kennen en krijgen ze de omgeving te zien. Diverse uitstapjes in de drie te bezoeken steden zijn al gepland. Alles bij elkaar is de reis een unieke, maar vooral onvergetelijke ervaring voor de jeugdige judoka´s. Het is het verwezenlijken van een ontzettende mooie droom.

De talenten trainen momenteel niet alleen hard om hun judoprestaties op pijl te houden, maar werken ook flink mee om de reis te bekostigen. Zo is er al een heuse judomarathon gehouden. 12 uur lang is de groep in de dojo van Dijkmansport bezig geweest met judoën, maar ook met de voorbereiding op de reis naar Japan. Daarnaast zijn er de komende weken nog volop activiteiten om de reis te financieel mogelijk te maken.

Volg de ontwikkelingen op Facebook (@DijkmansportnaarJapan) of www.dijkmansportnaarjapan.nl

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,264VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
DierDier
AutoAuto
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten