212 Fahrenheit valt wederom in de prijzen

Appingedam – 212 Fahrenheit (concept- en designbureau) uit Groningen is wederom in de prijzen gevallen. Dit keer bij de International Design Awards. Een zilveren Award werd gewonnen voor het project ‘MusicMonster’ in opdracht van Muziekschool Zuid-Groningen en een bronzen Award voor ‘Verhalen om nooit te vergeten’ in opdracht van Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). Tevens ontvingen zij een eervolle vermelding voor dit project. In mei van dit jaar vielen ze nog in de prijzen bij de prestigieuze European Design Awards in Wenen.

MusicMonster
MusicMonster is een ‘steampunk’ ogend apparaat waarmee je muziek kunt maken. Dit is bedacht en ontwikkeld om jongeren in aanraking te brengen met het maken van muziek. MusicMonster heeft al langs diverse scholen getoerd. Aan dit apparaat werkten mee: Paul Mulder, Albert Buring, Herman Kopinga, Gijs van Veldhuizen en Martin Steeghs. Meer informatie over MusicMonster: www.212f.nl/projecten/muziekmachine/

Verhalen om nooit te vergeten
Appingedam had een grote Joodse gemeenschap voor de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog is deze samenleving bijna volledig verdwenen. Stichting Oude Groninger Kerken, verantwoordelijk voor het in stand houden van historische kerkgebouwen in de provincie Groningen, wilde deze Joodse samenleving laten zien in de synagoge van Appingedam. Deze synagoge behoort tot het bezit van de SOGK.

212 Fahrenheit bedacht en ontwikkelde hiervoor een speciale boekenkast. In de kast staan 56 boeken. De boeken vertegenwoordigen 56 individuen die tot de Joodse gemeenschap van Appingedam behoorden. Deze verhalen werden opgetekend door onderzoeker Benthe van Aalst. Meer informatie over Verhalen om nooit te vergeten: www.212f.nl/projecten/synagoge-appingedam/

International Design Awards
De International Design Awards worden jaarlijks uitgereikt om het werk van architecten en ontwerpers over de gehele wereld te erkennen, eren en te promoten. De uitreikingen van de Awards zullen in 2017 plaatsvinden in Los Angeles en New York.

Meer informatie over de International Design Awards: www.idesignawards.comBack to top button