19e editie van de Paardendag in Uithuizen

Uithuizen – Op zaterdag 5 augustus organiseert Vereniging Voor Volksvermaken Uithuizen voor de 19e keer, de Paardendag in Uithuizen.

Die vindt plaats op de locatie Dingewold, naast de Menkemaborg. In het gevarieerde programma van 13.30 tot 17.30 uur zijn er rubrieken voor tuigpaarden, springen om de Grote Prijs van Uithuizen (15.10 en 16.40 uur), mennen, dressuur en show te zien.

Bijzondere elementen zijn het kampioenschap fok merries cat. 4 Noord en de clinic van de Nederlandse topper in het vrijheidsdressuur, Jesse Drenth, om 15.45 en 17.15 uur. Ook zal de nodige aandacht gaan naar de slipjacht Veluwe Hunt, om 13.55 en 16.00 uur. In hun show laten zij zien hoe ze jagen en wat de essentie van de jacht is, namelijk het prachtige samenspel tussen de meute, paarden en mensen in de natuur.

Dit jaar is er ook een selectie ijzeren paardenkrachten te zien, in de vorm van oude tractoren met een aantal kraampjes met diverse koopwaar. Voor de kleintjes is er een springkussens en ook wordt de mogelijkheid geboden een rondje op een pony te rijden.

De entree is gratis.

Back to top button