18 gewonden bij trein ongeval Winsum; Elf personen zijn naar het ziekenhuis gebracht

Winsum – Bij het trein ongeval aan de Voslaan in Winsum zijn vrijdagmiddag 18 personen gewond geraakt, waarvan er 11 naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Door nog onbekende oorzaak reed een tankauto bij een onbewaakte spoorwegovergang tegen de zijkant van de trein. De tankauto, geladen met melk, kantelde vervolgens en de trein liep uit het spoor. Er zaten ten tijde van het ongeval rond 50 á 75 passagiers in de trein.

De licht gewonden werden opgevangen in de brandweer kazerne waar het noodhulpteam van het Rode Kruis en een Sigma team voor de opvang zorgde van de gewonden. De chauffeur van de tankauto en de treinmachinist kwamen met de schrik vrij.  Specialisten van de politie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn een onderzoek begonnen.

Chauffeur aangehouden

De politie heeft de vrachtwagenchauffeur die betrokken was bij het treinongeluk in Winsum aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau en wordt gehoord als een verdachte.

Gevolgen treinverkeer

Vanwege het ongeval rijden er op het traject Groningen – Roodeschool tussen Sauwerd en Warffum dit weekend zeker geen treinen. Dit weekend zal de N361 ter hoogte van de Voslaan zijn afgesloten vanwege bergings werkzaamheden.

Eerdere ongelukken

Twee jaar geleden gebeurden er ook al twee ernstige ongelukken op de spoorwegovergang aan de Voslaan bij Winsum. In april 2014 kwam hierbij een 67-jarige automobilist om het leven. Een half jaar later botste opnieuw een trein op een overstekende auto. Een half jaar later, op 14 oktober 2014, werd de auto van een 24-jarige man uit de gemeente Eemsmond geschept door een trein. Ook deze automobilist overleefde de botsing niet.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”895″]

Back to top button