1600 km hardlopen om aandacht te vragen voor depressie

Delfzijl – Vrijdag 16 juli om 10.00 uur starten de vijf mannen van Beards4life aan een 1600 kilometer lange hardlooptocht. De tocht start in Wijk aan Zee, zal onder andere langs en door Harlingen, Ferwert en Wierum lopen en eindigt acht dagen later weer in Wijk aan Zee, nabij strandtent Sea you. Het doel van de actie is om aandacht te vragen voor mensen met een depressie en geld in te zamelen voor de Hersenstichting.  

Ritchie, Maarten, René, Frank en Paul beginnen vrijdagochtend aan hun hardlooptocht. De mannen lopen in acht dagen non-stop 1600 kilometer langs de grens van Nederland. Er wordt in tweetallen gewerkt; één lopend en èèn fietsend. Elke 5 kilometer wisselen de twee van functie en na 30 kilometer wordt er een man gewisseld. In 6 uur leggen ze ongeveer 60 kilometer af. 

De route leidt ze onder andere door Egmond aan Zee, Zandvoort, Petten, Den Oever, Harlingen, Delfzijl, Ter Apel, Enschede, Winterswijk, Nijmegen, Venlo, Zundert, Middelburg en Zandvoort. De verwachting is om vrijdag 23 juli rond 12.00 uur te finishen in Wijk aan Zee, nabij strandtent Sea you. “Ons doel is minimaal 25.000 euro in te zamelen voor de Hersenstichting, zodat er onderzoek gefinancierd kan worden, voorlichting kan worden gegeven en ze zich kunnen inzetten voor de patiëntenzorg”, zegt, Ritchie Peperkoorn, initiatiefnemer van de Beards4life.  

Aandacht voor depressie 
De groep mannen kennen elkaar van ‘obstacle runs’. Dat zijn extreme hardloopevenementen waarbij de renners over hekken, muren, touwnetten en andere hindernissen klimmen. Een van de mannen, Ritchie Peperkoorn, kampt vanaf zijn jonge jaren al met depressieve gevoelens. Bewegen en voornamelijk hardlopen was en is zijn uitlaatklep. “Ik liep wekelijks zoveel kilometers en ik dacht, kan ik dat niet voor een goed doel doen? Iets wat dicht bij mij ligt. Dat bleek de Hersenenstichting te zijn. Samen met de andere mannen hebben we toen besloten om langs de grens van Nederland te lopen. We lopen zoveel mogelijk langs de grens van Nederland als symbool voor de grens die veel mensen dagelijks overgaan met als mogelijk gevolg een depressie.” 

Aanmoedigen en doneren 
Het opgehaalde bedrag is tot nu toe ruim 5.000 euro. “We roepen iedereen op om een donatie te geven, zodat we het streefbedrag behalen en de Hersenstichting weer een hoop mensen kan helpen die kampen met depressies”, zegt Peperkoorn. Via deze link kan er gedoneerd worden en is er meer informatie te vinden over de actie. De mannen zouden het leuk vinden als mensen mee rennen of fietsen en ze onderweg worden aangemoedigd door omstanders. De mannen zijn vanaf vrijdag live te volgen via deze link

Over de Hersenstichting   
1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Nu en in de toekomst. We zetten niet in op één aandoening, maar investeren breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en zetten we ons in voor betere patiëntenzorg, revalidatie en participatie. Meer informatie: www.hersenstichting.nl. 

Back to top button