15 jongeren uit de Japanse stad Shunan City naar Delfzijl

Delfzijl – De gemeente Delfzijl ontvangt op 1 augustus a.s. een groep van 15 jongeren uit de Japanse stad Shunan City. De groep jongeren brengt van 1 augustus tot en met 7 augustus een bezoek aan Delfzijl in het kader van de vriendschappelijke relatie tussen de twee steden. De Japanse jongeren van 12 tot en met 17 jaar verblijven bij gastgezinnen.

Gevarieerd programma
De Stichting Stedenband Delfzijl – Shunan City organiseert de uitwisseling. De Japanse jongeren zullen veel leren over de Nederlandse cultuur door een gevarieerd programma en het leven in een Nederlands gezin.

Voor het komende bezoek heeft de stichting een gevarieerd programma samengesteld. Er is een sportmiddag georganiseerd waarna een BBQ volgt bij de molen Aeolus in Farmsum. Er wordt een bezoek gebracht aan Vesting Bourtange en kunnen de jongeren hun energie kwijt in een klimpark in Grolloo. In Delfzijl zal het Zeekadetkorps ook een deel van het programma op zich nemen om de jongeren mee te nemen in een aantal maritieme activiteiten. Wat ook zeker niet zal ontbreken is een bezoek aan een boerderij en verder is er voldoende vrije tijd om met de gastgezinnen iets te ondernemen.

Bij verschillende activiteiten zal een afvaardiging van de gemeente aanwezig zijn. Op woensdag 7 augustus nemen de gastgezinnen, de stichting en de gemeente voor het gemeentehuis samen afscheid van de bezoekers uit Japan.

Back to top button