DelfSail start woensdag 12.00 uur in de Eemshaven met Pré-Delfsail

Eemshaven – De Eemshaven is woensdag 29 juni het decor voor de prelude van DelfSail. Het zogenoemde Pré-DelfSail gaat om 12.00 uur van start. Terwijl de tall ships de haven binnen komen varen, hebben de gemeente Eemsmond, Groningen Seaports en Stichting Bedrijfsbelangen Eemshaven tal van activiteiten geregeld – er is voor iedereen wat wils.
Op het parkeerterrein bij het Zeemanshuis (Borkumweg 2, Eemshaven) is er de hele dag muziek en een ambachtelijke markt. Het Feuerschiff Borkumriff ligt aangemeerd ter bezichtiging en in het Zeemanshuis worden films gedraaid. Bij de steiger van de KNRM worden demonstraties door de KNRM gegeven – ook kun je vanaf daar meevaren met de Vrijheid I en II van Ubels voor een rondvaart door de Eemshaven. Er gaan pendelbussen van en naar AG Ems, vanaf waar er met de Wappen von Borkum een rondvaart door de haven gemaakt kan worden. Daarnaast is er ook een bustour door de Eemshaven, waarbij diverse bedrijven worden bezocht.

Om 19.30 uur gaat het DelfSail van start met een avondprogramma met Stevan Bloema en DJ Julian, waarna Delfsail 2016 om 21.15 uur spetterend officieel geopend wordt. Om 21.30 uur is er een concert van Di-rect met aansluitend vuurwerk. In de bijlage vindt u het volledige programma.

Alle activiteiten zijn gratis en er is voldoende parkeergelegenheid

Back to top button