9.9 C
Delfzijl
16 mei 2021 02:22

Zeventien ontmoetingsplekken in laatste ronde Elk Dorp een Duurzaam Dak

Regio – In de negende en laatste ronde van het Kansrijk Groningen programma Elk Dorp een Duurzaam Dak hebben zeventien Groningse ontmoetingsplekken een bijdrage toegekend gekregen. Ze gaan het gebruiken voor het toekomstbestendig maken van het gebouw.

Het gaat om zeventien ontmoetingscentra in de dorpen Wirdum, Roodeschool, Oosternieland, Zeerijp, Eenum, Middelstum, Uithuizermeeden, Westeremden, Onderdendam, Holwierde, Ezinge, Godlinze, Garrelsweer, Losdorp, Eenrum, Noordwolde en in de wijk Over de gracht-Scheepvaartbuurt in Delfzijl. Daarnaast hebben twee aangehouden aanvragen uit de vorige ronde een toekenning gekregen: het toekomstig dorpshuis in Warffum en het multifunctioneel centrum in Spijk. In totaal ontvangen de dorpen ruim € 840.000 voor hun plannen.

Leefbaar en vitaal dorp
Een ontmoetingsplek is essentieel voor een leefbaar en vitaal dorp. ‘Elk Dorp een Duurzaam Dak’ is opgezet om dorpen in het Groninger gaswinningsgebied te ondersteunen bij het toekomstbestendig maken van ontmoetingsplekken. Dorpshuizen konden een bijdrage vragen voor onder meer bouwkundige aanpassingen, groot onderhoud en duurzaamheidsmaatregelen.

Kansrijk Groningen
‘Elk dorp een duurzaam dak’ is onderdeel van het brede leefbaarheidsprogramma Kansrijk Groningen. Groninger Dorpen coördineert ‘Elk dorp een duurzaam dak’ in nauwe samenwerking met de gemeenten. Het programma wordt gefinancierd door het NAM Leefbaarheids– en Duurzaamheidsprogramma. 

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
AutoAuto
WonenWonen
TuinTuin

Populaire berichten