Weerbericht

De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op dinsdag 16 augustus 2022 om 00.49 uur.

Overdag zomers warm en op de meeste plaatsen droog.

Waarschuwingen 
Code geel is van kracht vanwege aanhoudende hitte.
Vannacht wordt het op de meeste plaatsen droog. Plaatselijk kan er mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. Boven land is er weinig wind. Langs de kust en op het IJsselmeer staat er een matige wind uit het zuiden.

Vanochtend schijnt de zon geregeld en is het droog. De wind komt uit het zuidwesten en wordt matig van kracht.

Vanmiddag is er een afwisseling van zon en bewolking en later kan plaatselijk een bui ontstaan. De maximumtemperatuur ligt tussen de 25°C langs de kust tot plaatselijk 30°C in het oosten en zuidoosten. Er staat een matige zuidwestenwind.

Vanavond is er in het noorden af en toe zon, in het zuiden zijn er meer wolken en daar is kans op een (onweers)bui. Langs de kust is de wind matig uit een meest noordelijke richting. Boven land staat er weinig wind.

Komende nacht neemt van het zuidwesten uit de kans op een regen- of onweersbui toe. Daar vooruit is er in het noorden kans op mist. De minimumtemperatuur ligt rond 18°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit noordelijke richtingen. Langs de zuidwestkust waait de wind vrij krachtig.

Morgenochtend schijnt in het noordoosten misschien nog even de zon, maar verder is het bewolkt en vallen er geregeld buien. Hierbij kan het ook onweren. Er staat boven land weinig wind, langs de kust waait de wind uit het noorden en is deze matig van kracht.

Morgenmiddag komen verspreid over het land regen- en onweersbuien voor. Vooral in het zuiden breekt de zon af en toe door. De maximumtemperatuur ligt rond 23°C graden. Op plekken waar de zon nog goed doorbreekt kan het lokaal nog ca. 27°C worden. Er staat boven land weinig wind, langs de kust waait de wind uit het noorden en is deze matig van kracht.

Morgenavond kunnen in het noorden nog enkele (onweers)buien vallen. Verder wordt het op de meeste plaatsen droog en in het zuiden klaart het flink op. Er staat boven land weinig wind, langs de kust waait de wind uit het noorden en is deze matig van kracht. (Bron: KNMI)


Waarschuwingen

Code geel: Aanhoudende hitte

Vanwege de aanhoudende hitte is het Nationaal Hitteplan van het RIVM vandaag nog actief. Ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid kunnen gezondheidsklachten krijgen door een langere periode van hitte.


Uitgifte: 16/08/2022 01:35 uur LT

  

Back to top button