Weerbericht

De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op donderdag 19 mei 2022 om 05.49 uur.

Van tijd tot tijd onweersbuien. Vrijdagmiddag veel regen

In het westen komen regen- en onweersbuien die langzaam naar het noordoosten trekken en langzaam in activiteit afnemen. Daarna komen er nog buien voor, maar breekt de zon ook af en toe door. In de middag ontwikkelen zich vooral in het oosten en zuidoosten enkele stevige onweersbuien met plaatselijk kans op hagel van ca. 2 cm, windstoten tot ca. 75 km/uur en veel regen in korte tijd. De maximumtemperatuur ligt tussen 20°C aan zee tot 31°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en draait naar west tot noordwest waardoor het 's middags afkoelt.

In de nacht naar vrijdag klaart het op en vooral in het midden en noorden ontstaat mist of mistbanken. De minima liggen tussen 7 °C in het noorden en 15°C in het zuiden van Limburg. Er is weinig wind.

Vrijdagochtend lost de mist op en zijn er perioden met zon. Tegen de middag neemt de bewolking van het zuidwesten uit snel toe en gaat het regenen. Met name in het zuiden komen er ook onweersbuien voor met in het zuidoosten mogelijk (zeer) zware windstoten. Er valt ongeveer 20-30 mm regen, plaatselijk en met name in het zuidoosten nog meer. De maxima lopen uiteen van 18°C aan de kust tot 25°C in Limburg. De wind is eerst zwak, overwegend oostelijk en draait in de (na)middag naar noordwest en neemt aan de kust toe naar matig tot vrij krachtig.(Bron: KNMI)


Waarschuwingen

Code geel: Enkele onweersbuien

Vanochtend komen er in het westen en noorden onweersbuien voor met lokaal hagel en veel neerslag. Deze zullen in de loop van de ochtend geleidelijk (noord)oostwaarts wegtrekken.

Vanmiddag trekken nieuwe regen- en onweersbuien van west naar oost. Deze buien kunnen in de oostelijke helft van het land plaatselijk vergezeld gaan van (zware) windstoten tot ca. 75 km/uur, hagel van ca. 2 cm en veel regen in korte tijd.

Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden.


Uitgifte: 19/05/2022 07:06 uur LT

  

Back to top button