dinsdag 3 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl
De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op dinsdag 03 augustus 2021 om 00.14 uur.

Af en toe zon, in het zuid(oost)en enkele buien.

Vannacht zijn er met name in het noorden en zuiden wolkenvelden. In het midden zijn de meeste opklaringen en daar kan een enkele mistbank ontstaan. In het zuidoosten kan het af en toe regenen en in het Waddengebied kan lokaal een lichte bui voorkomen, elders blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C en de zwakke wind komt uit uiteenlopende richtingen.

De ochtend begint overwegend bewolkt met in het noorden nog een kleine kans op een bui. In de loop van de dag laat de zon zich van het westen uit steeds vaker zien. In het zuidoosten blijft de bewolking echter overheersen en vooral het zuiden van Limburg en later in de middag ook het zuiden blijven gevoelig voor enkele buien, mogelijk met onweer. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C, in het Waddengebied enkele graden lager. De wind is overwegend zwak uit een noordoostelijke richting, in de loop van de middag wordt de wind aan de kust en op het IJsselmeer matig.

In de nacht naar woensdag zijn er zowel wolkenvelden als opklaringen en in het (uiterste) zuiden is mist of een mistbank mogelijk. Op de meeste plaatsen blijft het droog, alleen in de zuidelijke helft is nog een enkele bui mogelijk. Landinwaarts ligt de minimumtemperatuur rond 11°C, aan de kust rond 14°C. De overwegend zwakke wind komt uit een noordoostelijke richting.

Woensdagochtend lost de eventuele mist snel op en woensdag overdag zijn er wolkenvelden maar en zal de zon op enkele plaatsen ook te zien zijn. In de loop van de middag ontstaan er lokaal buien, plaatselijk mogelijk met onweer. De buien zullen in de loop van de avond weer uitdoven. De maximumtemperatuur komt uit op ca. 21°C. De oostelijke wind is zwak, in het Waddengebied matig. (Bron: KNMI)


Actuele weergegevens uit Delfzijl

Tijd
Tijd:

02:45 uur

Temperatuur
Temperatuur:

12.6 °C

Luchtvochtigheid
Luchtvochtigheid:

91 %

Windsnelheid
Windsnelheid:

3 km/u

Luchtdruk
Luchtdruk:

1014 hPa

Windrichting
Windrichting:

ZW