fbpx
17.4 C
Delfzijl
22 oktober 2020 00:04

Waterscouts van scoutingvereniging Fivelgroep willen eigen haven bouwen aan het Schildmeer

Steendam – Al meer dan 25 jaar zijn de waterscouts van de Fivelgroep uit Delfzijl wekelijks te vinden op het Schildmeer. Een eigen plek hebben ze echter nooit gehad. De vloot van de scoutinggroep heeft op verschillende locaties aan het meer gelegen. Vorig jaar moesten ze voor de zoveelste keer weer verhuizen. Gelukkig is er een nieuwe plek gevonden, voor de scouts een droomplek. De eigenaar heeft deze locatie aan de scouts te koop aangeboden. Een unieke kans, maar om het daadwerkelijk te kunnen kopen en in te richten is er geld nodig.

De Fivelgroep moet in totaal 85.000 euro bij elkaar sparen. Daarvoor zijn de scouts op zoek naar sponsoren en fondsen het geld is deels voor de aankoop van de grond, deels voor het opkalefateren van het stuk haven, want het gebied kan wel een opknapbeurt gebruiken. Ook zijn er steigers nodig voor de vloot van de waterscouts. De scoutinggroep heeft onder meer vijf vletten, een schouw, een sleepboot en een groot motorschip, de Paap.  

Een kwart van het bedrag is inmiddels binnen. Het Fonds Eemsmond, Kamminga Fonds en stichting Boschuysen hebben al een bijdrage gedaan.  Er is een crowdfunding opgestart waar bedrijven en particulieren een donatie kunnen doen.

Op de website www.fivelgroep.steunscouting.nl kunt u meer info over de plannen vinden en hoe u de scouts kunt steunen. De scoutingvereniging bestaat dit jaar 110 jaar en telt 200 leden.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,219VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten