fbpx
10.7 C
Delfzijl
27 oktober 2020 21:38

Warm kerstconcert door DSHO en Next Generation 1

Appingedam – De concertband van DSHO en het leerlingenorkest Next Generation 1, gaven op zondag 22 december een gezellig kerstconcert. Locatie van het concert was deze keer het sfeervolle Schathoes op landgoed Ekenstein in Appingedam. Het waren winterse omstandigheden in het Schathoes, want de kachel had het helaas begeven. Gelukkig was er veel publiek en werd het vanzelf toch een beetje wam binnen.

Het leerlingenorkest Next Generation 1 bestaat uit leerlingen van blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten van het Damster Stedelijk Harmonie Orkest en het Slagwerkensemble Appingedam. Deze leerlingen hebben het programma vóór de pauze volledig meegespeeld. Nummers als´midden in de winternacht´, ´let it snow´ en ´dance of the tumblers´ werden voor het toegestroomde publiek gespeeld. Na de pauze speelde de concertband onder andere de nummers ´the polar express´, ´the nightmare before christmas´ en ´largo from winter´.

Extra bijzonder aan het concert was het solo-optreden van fluitiste Marieke Renkema. Zij is onlangs Nederlands Kampioen geworden bij het solisten concours van de KNMO. Marieke speelde het muziekstuk waarmee zij kampioen is geworden  deze middag nog een keer voor het aanwezige publiek. De gasten waren zeer onder de indruk en beloonden Marieke met een groot applaus en een staande ovatie. 

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten