fbpx
12.7 C
Delfzijl
21 oktober 2020 09:19

Voltigevereniging De Eemsrakkers verrast oprichter vereniging voor zijn 90ste verjaardag

Holwierde – Afgelopen zaterdagmiddag werd er door leden van manege en Voltigevereniging De Eemsrakkers een verrassingsfeest georganiseerd voor de oprichter van de manege Dhr. Mulder die zijn 90ste verjaardag vierde.

De heer Mulder startte in 1972 voltigevereniging ‘De Eemsrakkers’. Zonder eigen paarden, zonder een eigen onderkomen, maar wel met acht leden onder leiding van de dolenthousiaste instructeur Mulder. De vereniging ging van start in de schuur van een petroleumboer aan de Westersingel in Appingedam.

Nadeel was echter wel dat elke zaterdagmiddag, wanneer er gesport kon worden, de ouders eerst zand in de hal moesten storten. En dat dat aan het eind van de middag weer weg moest worden geschept. Maar een nog groter nadeel was dat de kinderen na een middagje voltige allemaal naar petroleum stonken. Sinds 1980 de vereniging op het sportveldencomplex ‘Katmis’ te Holwierde. Waar nog steeds veel enthousiaste kinderen Voltige les krijgen, Ook de wedstrijd groepen zijn niet onsuccesvol.

Als verassing voor de heer Mulder gaf de gehandicaptengroep een kleine demonstratie. Ook lieten een aantal oud voltigeurs, waarvan sommige al in jaren niet meer op een paard hadden gezeten, zien dat ze het kunstje nog niet verleerd waren. Tot slot werd er nog een groepsfoto gemaakt voor een plakboek die de heer Mulder binnenkort ontvangt.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,219VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten