Uitreiking boek ‘Weiwerd van woondorp naar werkwierde’ op 13 juni

Weiwerd – Woensdagmiddag 13 juni zet de Stichting Behoud Weiwerd de kroon op haar werk van ruim tweeëntwintig jaar inzet. Dan verschijnt het boek ‘Weiwerd van woondorp naar werkwierde’. Die dag wordt het eerste exemplaar van het boek in Weiwerd uitgereikt door de auteur en tevens voorzitter van de stichting, Jaap Braam, aan Harm Post, oud-directeur van Groningen Seaports.

Het boek met als subtitel ‘Nieuwe toekomst voor een archeologisch rijksmonument’ gaat met name over de periode 1995 tot 2018 waarin de Stichting Behoud Weiwerd met succes de toekomst van Weiwerd heeft gered. Dit wordt met veel foto’s uit die periode geïllustreerd. Dit boek is het laatste wapenfeit van de stichting. Naar verwachting stopt zij haar activiteiten op 10 november a.s. Dan is het precies drieëntwintig jaar geleden dat de stichting werd opgericht.

Na de presentatie van het boek kunnen mensen die het boek besteld en betaald hebben – en  aangegeven hebben dit na de presentatie te willen afhalen – tussen 16.00 en 18.00 uur terecht in het voorhuis van boerderij Blaauw aan de T.J. Jansenweg 11 in Weiwerd. Ook belangstellenden die nog geen boek hebben besteld zijn dan van harte welkom. Voor deze mensen geldt dat zij het boek meekrijgen na contante betaling. Er is géén mogelijkheid om te pinnen. Belangstellenden die hebben aangegeven het boek per post te willen ontvangen, kunnen vanaf 15 juni een exemplaar in de brievenbus verwachten.

Belangstellenden kunnen het boek nog steeds bestellen via weiwerdboek@gmail.com. Dit unieke boek over Weiwerd heeft een prijs van € 24,95. Wilt u zeker zijn van een exemplaar, stuur dan een e-mail. Indien de e-mail tijdig voor de presentatie binnen is, wordt gezorgd dat er een boek in Weiwerd voor u klaarligt, indien u het boek daar wilt afhalen. Anders geldt dat het boek per post wordt verstuurd met bijbehorende verzendkosten. 

Het boek is mede mogelijk gemaakt door een subsidietoekenning van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Loket Leefbaarheid en Kansrijk Groningen.

Back to top button