fbpx
11 C
Delfzijl
30 oktober 2020 00:00

Tentoonstelling ‘Groeten uit Delfzijl’ in het MuzeeAquarium

Delfzijl – Het MuzeeAquarium in Delfzijl organiseert een nieuwe wisseltentoonstelling met als titel ‘Groeten uit Delfzijl, stadsgezichten en souvenirs’. Basis voor deze tentoonstelling is de grote collectie historische ansichtkaarten en prenten die het museum bezit, waarop een ander Delfzijl te zien is dan nu: een overbevolkt strand, koetsen in de Waterstraat, en een centrum vol oude gebouwen.

Maar Delfzijl is volop in beweging: het stationsgebied is opnieuw ingericht, de dijk is verhoogd en de bouwactiviteiten zijn nog lang niet voorbij…het is interessant om te zien hoe het vroeger was. Daarnaast zijn er souvenirs van Delfzijl te zien, zoals een beker waarop het paviljoen en loodsmonument staan afgebeeld. Het MuzeeAquarium is nog op zoek naar oude souvenirs van Delfzijl, die geleend mogen worden voor de tentoonstelling. Een eeuw geleden werden veel souvenirs in Duitsland gemaakt, met afbeeldingen van schepen en havens die niets met Delfzijl te maken hadden. Of met schelpen die hier op het strand zeker niet voorkwamen. In deze tentoonstelling wil het MuzeeAquarium graag zoveel mogelijk verschillende souvenirs bij elkaar brengen.

Mocht u iets hebben voor de expositie, dan kunt u een mail sturen naar: info@muzeeaquarium.nl of telefonisch contact opnemen: het museum is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. De tentoonstelling is te zien vanaf 1 februari tot en met 5 april.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,223VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten