2.9 C
Delfzijl
18 april 2021 06:41

Taxateur Diederik Ninck Blok taxeert waarde van zilverwerk in De Groninger Zilverkamer in Appingedam

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
ComputerComputer
Vaker kopenVaker kopen
StudieboekenStudieboeken
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto

Appingedam – De Groninger Zilverkamer verwacht grote belangstelling voor het zevende traditionele “zilverweekend” op zaterdag 14 en zondag 15 maart. Na entree kunnen de bezoekers gratis deelnemen aan verschillende onderdelen van het programma.

Verschillende deskundigen staan weer klaar om de bezoekers met hun kennis en vaardigheden van dienst te zijn. Zo schat de bekende Groninger taxateur Diederik Nicnk Blok uw waardevolle zilverwerken op waarde in. Per persoon wordt maximaal één voorwerp getaxeerd! Nynke Gardenier is weer aanwezig met haar antieke sieraden. Zij is zelf opgeleid als zilversmid en geniet bekendheid als deskundige op het terrein van (antieke) zilverwerken. De Zilverkamer heeft verder Het Wagenwiel uit Gasselte weten te strikken met antieke zilveren objecten en Klasiena Eling toont wat er op het gebied van sieraden allemaal mogelijk is. Doekla Steenhuis is er met kunstige halssieraden.

Het publiek blijkt de aanwezigheid van deze professionals in de Groninger Zilverkamer telkens weer bijzonder te waarderen met een hoge opkomst. Het zilverweekend is voor deze gelegenheid zondag van 12 tot 17 uur geopend (zaterdags van 11 tot 17 uur). De lopende expositie “Een pracht van een Groninger Dracht”,  met kleding van ruim 200 jaar geleden, is normaal toegankelijk. In het museum zijn dit weekend extra gidsen aanwezig om rondleidingen te verzorgen. Drinken en traktaties staan klaar.

Volg ons op

11,072FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
TuinTuin

Populaire berichten