Succes voor aankomende talenten Taekwon-do Academie Jan Ekema

Elburg – Ondanks afwezigheid van de meeste selectieleden toch succes voor Taekwon-do Academie Jan Ekema op het Noord West Veluwe taekwon-do toernooi. Een aantal selectieleden kon wegens schoolexamens niet aan dit toernooi deelnemen.

De overige selectieleden moesten, om hun scheidsrechter licentie te behalen, op dit toernooi scheidsrechteren. Het aantal deelnemers van TA-Jan Ekema was dan ook zeer beperkt. De aankomende talenten Niek Borst en Isis Steutel zorgen voor succes.

Niek Borst deed het uitstekend met de stijlpatronen. De voorrondes wist hij steeds met een 5-0 scheidsrechter beslissing te winnen. De halve finale verloor hij met 2-3. De herkansing om de 3de en 4de plaats wist hij weer met 5-0 te winnen.

Isis Steutel deed het met de stijlpatronen ook goed, maar verloor in tegenstelling tot Niek, de strijd om de 3de plaats met 1-4. Isis liet de moet nog niet zakken. Ze had zich ook ingeschreven op haar geliefde onderdeel het sparren. Deze herkansing greep ze met beide handen aan. De halve finale tegen Jedidja Berends won zij met maar liefst 7-1.

In de finale tegen de iets grotere Vera Kroes cirkelde Isis goed om haar tegenstander om vervolgens de aanval te kiezen. In de eerste ronde kwam ze wel op een 0-1 achterstand te staan. De tweede ronde liet Isis zich iets terug dringen en moest nog een tegentreffer incasseren. Ze verloor de finale met 0-2 wat op zich een uitstekende prestatie is. Coach Johan Beekhuis was dan ook tevreden met het behaalde resultaat.

Elburg02Back to top button