Wagenborgen – Stichting Walk On heeft het geld bij elkaar gekregen om het 75.000 euro kostende exoskelet voor Dennie Jager definitief aan te kunnen schaffen.
Dat bedrag moest voor 1 juli binnen zijn. Op 27 juni krijgt de stichting rondom Dennie Jager uit Wagenborgen het eerste exoskelet officieel volledig in eigendom. De overhandiging vind plaats bij Kinese Fysiotherapeuten in Appingedam. Dan is de vertegenwoordiger/instructeur Marcel Mielke van de leverancier ReWalk – More Than Walking uit Duitsland is aanwezig. Hij zal het eerste exoskelet officieel ‘overhandigen aan Stichting Walk On.
De fysiotherapeuten van Kinese Fysiotherapeuten krijgen dan ook hun certificaat van ReWalk. Dit certificaat houdt in dat zij de training met succes hebben volbracht om mensen met een dwarslaesie te kunnen trainen in een exoskelet.
Bedrijven, instanties en natuurlijk de vrijwilligers, die de stichting een warm hart toedragen zijn ook van de partij om dit heugelijke feit te vieren.
Een aantal dwarslaesiepatienten zal hun verhaal doen en vertellen waarom zij ook graag in een exoskelet zouden willen trainen. Want na het behalen van deze mijlpaal, gaat de stichting door met sparen voor een tweede exoskelet.
Stichting Walk On zet zich in om dwarslaesiepatiënten weer te kunnen laten lopen middels een exoskelet, een robotpak. Zij hebben sinds december 2017 een exoskelet in bruikleen van de leverancier. Stichting Walk On is opgericht in maart 2016 naar aanleiding van een ongelukkig ongeval waarbij Wagenborger Dennie Jager een dwarslaesie opliep. De Stichting zet zich in om mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen. De focus ligt nu op een exoskelet. Een exoskelet wordt nog niet vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraar.
De aanschaf van een exoskelet is niet het einddoel. Met het exoskelet zal Dennie Jager als pionier in Nederland zich inzetten om met de hulp van een onderzoeksteam aan te tonen dat een exoskelet bevorderlijk is voor de gezondheid van iemand met een dwarslaesie. En daarmee zal het exoskelet als medisch hulpmiddel erkend kunnen worden in Nederland.