17.6 C
Delfzijl
24 juni 2021 18:15

Sterke seizoenstart voor Roeiers Neptunus

spot_img

Amsterdam – Eieren zoeken was er afgelopen zondag niet bij, vroeg opstaan wel. Om kwart over vijf vertrok de delegatie van Roeivereniging Neptunus naar Amsterdam om daar de eerste grote krachtmeting van het seizoen aan te gaan. Dit jaar zal Neptunus met maar liefst drie roeiers op nationaal niveau meestrijden. Uiteraard zal Jan Huib Veninga proberen om de successen uit zijn oude leeftijdsklasse te evenaren in het veld van de ‘grote’ jongens, de zeventien- en achttienjarigen. Twee (nu nog) veertienjarigen, Eva Griep en Maarten Veninga, zullen de strijd aangaan bij de vijftien- en zestienjarigen.

Zondag stond de Skiffhead op het programma. Dit is een achtervolgingswedstrijd waarbij de deelnemers in de éénpersoonsboot (skiff) vijftien seconden na elkaar starten, om een afstand van respectievelijk 4 km (15/16) of 7,5 km te varen. Gestart wordt buiten Amsterdam op de Amstel en de finish ligt in de stad. Maarten en Eva mochten in het eerste blok starten dat al om tien uur begon. Door beiden werd een indrukwekkende race gevaren. Ondanks dat zij nog niet zo veel ervaring hadden met het inhalen en het kiezen van de juiste lijnen op de kronkelende Amstel, wisten zij allebei een top prestatie neer te zetten. Voor Eva was er een zesde plaats in een veld van 27 meiden en voor Maarten een tiende plaats van de 47. Vooral bij de jongens waren de verschillen erg klein het verschil tussen plaats vijf en plaats tien bedroeg minder dan 5 seconden.

Jan Huib, vorig jaar de winnaar in het 15/16 veld, mocht met de 17/18 jongens in het laatste blok starten om 16:00 uur. De wind was inmiddels iets toegenomen en stond merendeels tegen. Vanuit het mooie Ouderkerk a/d Amstel begon de lange race naar Amsterdam. Na de goede prestaties van de jonkies eerder op de dag, was Jan Huib er op gebrand om ook een goede prestatie neer te zetten. Na een gevecht met verschillende tegenstanders die ingehaald moesten worden, was er uiteindelijk een vijfde plaats in het veld met 32 deelnemers.

Neptunus timmert met deze prestaties aardig aan de weg. In alle drie de velden waren de Neptunusroeiers de snelste van de  verenigingen uit de regio Noord-Oost (Groningen, Friesland, Drenthe en Overijsel)

De komende weken wordt toegewerkt naar het Aegon Nationaal Kampioenschap voor kleine nummers. Dit kampioenschap wordt op 20, 21 en 22 april gehouden op de Bosbaan in Amsterdam over de reguliere afstand van 2 km op een zes ploegenbaan.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
DierDier
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
KlussenKlussen

Populaire berichten