19.7 C
Delfzijl
20 juni 2021 15:02

Statenfractie van de Partij voor het Noorden wil transparantie van provincie Groningen over inzet fondsen voor de regio

spot_img

Groningen – De Statenfractie van de Partij voor het Noorden is net als een aantal andere partijen in de Staten teleurgesteld in het ontbreken van tastbare resultaten door de lobby die provincie Groningen doet in Den Haag. De fondsen die zijn voortgekomen uit het afbreken van het traject Zuiderzeelijn heeft de provincie lang zoet gehouden, maar de fiasco’s rondom de Ring Zuid, de spoorverbinding Veendam-Stadskanaal, de Wunderline en de N33 maken klinkklaar duidelijk dat er geen reële successen geboekt zijn in de laatste vijf jaar.

De Statenfractie van de Partij voor het Noorden is daarom van mening dat er meer transparantie moet
ontstaan over de huidige lobby inspanningen van de provincie Groningen in Den Haag. Verder is de Statenfractie van de Partij voor het Noorden sceptisch over de onderlinge samenwerking tussen verschillende andere lobbies, waarbij met name gevreesd wordt voor onderlinge strijd binnen onze provincie.

Zo vertegenwoordigt ‘Cities Northern Netherlands’ wel de grote steden van Leeuwarden, Groningen, Assen en Emmen in Brussel, maar is er geen soortgelijke lobby voor de Groningse Ommelanden. De Statenfractie van de Partij voor het Noorden roept daarom op voor een versterkte onderlinge samenwerking in de vorm van een verbeterde lobby die opkomt voor de belangen van de gehele provincie Groningen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
KlussenKlussen
WonenWonen
TuinTuin
DierDier

Populaire berichten