Stadsbestuur Appingedam fietst door de stad

Appingedam – Woensdag 26 september stapten raads- en collegeleden van Appingedam op de fiets. Jaarlijks maken zij aan het begin van het vergaderseizoen een fietstocht langs actuele projecten en worden zij geïnformeerd over toekomstige ontwikkelingen.

De eerste stop werd gemaakt bij de Solwerderstraat om de nieuwe walbeschoeiing te bekijken. Vervolgens zette de groep koers richting de Damster Toren. Stadsbeiaardier, de heer Rots gaf een toelichting op de restauratie van de toren en er was gelegenheid de toren te beklimmen terwijl het carillon werd bespeeld.  Via de Stadshaven leidde de fietstocht naar Olingermeeden. Daar werden de plannen voor vier te bouwen woningen toegelicht door wethouder Usmany en verteld over de versterking scholenprogramma.

De laatste stop was bij het Burgemeester Welleman Sportpark. Terwijl er volop werd getraind, kreeg de raad een toelichting op de aanleg  van de kunstgrasvelden. Goede samenwerking tussen de betrokken partijen leidde tot een snelle realisatie dit project. Nabij het sportpark worden logeerwoningen gerealiseerd ten behoeve van de versterkingsopgave. Raad en college werden door de bouwer (Jan Snel) rondgeleid door twee logeerwoningen.

Raad en college waren onder de indruk van de gerealiseerde en toekomstige projecten en constateerden dat de stad volop in ontwikkeling is.

Back to top button