Sparta Rotterdam wint derde editie Eurocup Defzijl na bloedstollende finale

DelfzijlIn een zo goed als uitverkocht Groninger Seaports stadion in de Brede School Noord hebben de D-junioren van Sparta Rotterdam de derde editie van het tweedaagse indoor voetbalevenement Eurocup Delfzijl op hun naam geschreven. Sparta speelde een bloedstollende finale tegen Bohemians Praag uit Tsjechië. De finale wedstrijd moest worden verlengt omdat deze eindigde in een gelijke stand, uiteindelijk waren de Rotterdammers te sterk voor de heren uit Praag en eindigde de wedstrijd met 4-3.

Het winnende doelpunt werd gemaakt in de verlenging en kwam van de voet van een Tsjech, die de bal in eigen doel schoot. Het regioteam van Eurocup kon dit jaar  niet verrassen en eindigden ze op de tiende plaats. Vorig jaar waren ze nog de grote winnaar.  FC Groningen won in de strijd om de zevende en achtste plaats van Heerenveen. Jesper de Backer maakte vanaf de middellijn de winnende 2-1.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement wat door de inzet van de vele vrijwilligers wederom een succes is geworden.


Foto’s bestellen? U vind ze hier terug.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”24″]


Back to top button