Shovel brandt uit aan het Metaalpark in Farmsum

Farmsum – De brandweer van Delfzijl heeft dinsdagochtend bij een bedrijf aan het Metaalpark in Farmsum een brandende shovel geblust. De brand werd rond tien voor zeven gemeld bij de meldkamer Noord-Nederland in Drachten. De brandende shovel stond dicht bij een loods en een aantal containers, de brandweer heeft zich daarom meteen gericht op het behouden van de loods. De shovel was op dat moment al niet meer te redden.

Met schuim uit het schuimblusvoertuig werd geprobeerd de brand te doven, echter waren er problemen met de waterwinning op het terrein. Het blussen van de shovel werd een aantal keren gestaakt omdat de watertank van tankautospuit en het schuimblusvoertuig leeg was geraakt, het vuur laaide daarom enkele keren weer op. Brandweer Wagenborgen werd opgeroepen om te zorgen voor de waterwinning vanaf een brandkraan verderop, toen deze eenmaal was gerealiseerd kon de brand helemaal worden geblust.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”321″]

 Back to top button