fbpx
9.8 C
Delfzijl
28 oktober 2020 00:37

Schotse Hooglanders komen donderdagmiddag terug in Delfzijl

Delfzijl – Het terrein tussen Fivelzigt en de Zwet in Delfzijl is klaar voor de voor de komst van vier Schotse Hooglanders. Op donderdag 21 mei zetten de runderen hun eerste stappen in hun nieuwe onderkomen. Wethouder Rijzebol laat de dieren om 16.00 uur los, hij doet dit samen met de hoeders aan de kant van de fietsbruggetjes over het Damsterdiep. Belangstellenden zijn welkom om kennis te maken met de nieuwe bewoners.

Van een tijdelijk naar een definitief onderkomen
De Schotse Hooglanders hebben tot eind juni 2014 in Delfzijl Noord gestaan, een tijdelijke locatie, en moesten daar plaats maken voor bouwwerkzaamheden. Het verblijf van de Schotse Hooglanders is hier door de meeste omwonenden en door de gemeente als positief ervaren, daarom is men op zoek gegaan naar een nieuwe locatie, een permanent onderkomen. Dit is dus het terrein tussen Fivelzigt en de Zwet geworden.

Meer ruimte voor honden dan in eerder plan
De eerste plannen om de Schotse Hooglanders naar het terrein tussen Fivelzigt en de Zwet te verplaatsen, maakte vorig jaar september veel los. Er waren zowel voor- als tegenstanders van dit voornemen te vinden. Daarbij voelde een aantal gebruikers van het terrein zich overvallen door de plannen. De gemeente heeft de plannen daarop in overleg met gebruikers van het terrein en omwonenden aangepast. Een van de resultaten daarvan is dat er nu meer ruimte is voor honden.

Terrein blijft toegankelijk
Het terrein waar de Schotse Hooglanders gaan grazen, blijft toegankelijk via klaphekjes, ook voor aangelijnde honden.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten