Ruurd Jan Roorda nieuwe voorzitter raad van commissarissen Ommelander Ziekenhuis

Scheemda – Ruurd Jan Roorda (1958) wordt met ingang van 1 januari 2024 de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen (rvc). Daarmee volgt hij Henk Bakker op die per 1 januari 2024 aftreedt vanwege het einde van zijn tweede termijn.

Ruime ervaring in de zorg
Ruurd Jan Roorda heeft ruime ervaring als (zorg-)bestuurder en toezichthouder. Oorspronkelijk is hij opgeleid als kinderarts. Op dit moment is Ruurd Jan werkzaam als directeur-bestuurder Stichting Gezondheidshuis Stadshagen en als arts Jeugdgezondheidszorg bij GGD IJsselland, beide in Zwolle.

Goede opvolger
Bas Wallis de Vries, voorzitter raad van bestuur Ommelander Ziekenhuis: ‘Ik ben blij met de benoeming van Ruurd Jan Roorda tot voorzitter van onze raad van commissarissen. Zijn brede kennis en ervaring in de zorg is zeer waardevol voor ons. We zien in Ruurd Jan Roorda een goede opvolger van Henk Bakker, die jarenlang zijn voorzitterschap met verve heeft vervuld.”

Het ziekenhuis als belangrijke functie in de regio
Ruurd Jan Roorda: “Ik zie er naar uit om een bijdrage te mogen leveren aan het Ommelander Ziekenhuis, omdat deze een belangrijke functie vervult voor de inwoners van de regio. Dit natuurlijk in nauwe samenwerking met collega’s van de raad van commissarissen, de raad van bestuur, alle medewerkers van het Ommelander Ziekenhuis. En uiteraard ook in samenwerking met alle netwerkpartners. Het motto ‘Samen. De beste zorg. Dichtbij.’ is daarbij voor iedereen een zeer krachtige drijfveer, waar ik mij geheel in herken.”

Over het Ommelander Ziekenhuis
Het Ommelander Ziekenhuis is van betekenis. Voor patiënten, voor medewerkers en voor de regio. Met ruim 1300 collega’s werken wij dagelijks aan de best mogelijke zorg voor onze patiënten, de inwoners van Noord- en Oost-Groningen. We doen dat vanuit ons moderne ziekenhuis in Scheemda. Met de spoedeisende hulp, de (acute) verloskunde en een breed palet aan medisch specialistische basiszorg zijn wij hét ziekenhuis voor de regio. We werken daarbij nauw samen met andere zorgaanbieders en onze verwijzers. Ons motto: Samen. De beste zorg. Dichtbij.

Back to top button