3.2 C
Delfzijl
1 maart 2021 10:19

Regiofinale First LEGO League op 7 december in Appingedam

Appingedam – Op zaterdag 7 december vindt de First LEGO League regiofinale Eemsdelta plaats in het Noorderpoortcollege te Appingedam.

Aan deze techniekwedstrijd doen wereldwijd 70 landen en ongeveer 250 duizend leerlingen mee. In Nederland vinden, verdeeld over het land, verschillende regiofinales plaats. De Jonge Onderzoekers is in schooljaar 2019-2020 regiopartner van Stichting Techniekpromotie, de landelijke organisatie achter de First LEGO League. Samen met Van Gerven Educatie en het Noorderpoortcollege organiseert De Jonge Onderzoekers de regiofinale Eemsdelta. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van EBG.

Techniekwedstrijd met maatschappelijke focus De First LEGO League is een techniekwedstrijd met een maatschappelijke focus. Behalve een robotwedstrijd bestaat de uitdaging uit het vinden van een technische of technologische oplossing voor een maatschappelijk probleem. Door hierover na te denken ontdekken kinderen hoezeer technologie verweven is met ons dagelijks leven en hoe we daar ons voordeel mee kunnen doen.

Tijdens de regiofinale op 7 december gaan vijfentwintig teams uit Noord-Nederland de strijd met elkaar aan. Alle teams hopen op de overwinning, want daarmee wordt een ticket veroverd voor de Beneluxfinale op 25 januari 2020 in Breda. En dat is weer een stap dichter bij de wereldfinale die gehouden wordt van 29 april t/m 2 mei 2020 in Detroit, Amerika.

Opdracht 2019-2020 Robotwedstrijd en innovatieproject City Shaper De wedstrijd bestaat uit twee onderdelen: een robotwedstrijd en een innovatieproject. Voor de robotwedstrijd ontwerpt, bouwt en programmeert ieder team een robot waarmee missies moeten worden uitgevoerd. De robot moet verschillende dingen kunnen, waaronder navigeren, vastpakken, transporteren, activeren en afleveren. In tweeënhalve minuut moeten zoveel mogelijk missies worden voltooid.

Het innovatieproject draait om het bedenken en presenteren van een technische of technologische oplossing voor een maatschappelijk probleem. Het thema van het innovatieproject 2019-2020 is City Shaper. 

De teams buigen zich over de vraag hoe zij hun omgeving vorm zouden geven indien ze helemaal opnieuw mochten beginnen. De opdracht daagt kinderen uit om innovaties te bedenken rondom het ontwerpen, bouwen en leven in hun eigen stad of dorp. Hoe kan het op bijvoorbeeld het gebied van wonen, transport, bereikbaarheid, energie of recreatie schoner, stiller, zuiniger, duurzamer, veiliger, mooier of slimmer? Ieder team kiest één onderwerp en bedenkt daarvoor een slimme oplossing. Tijdens de regiofinale presenteert ieder team hun idee aan een deskundige jury.

Core Values
Meedoen aan een wedstrijd is leuk en spannend maar het maken van vrienden en het genieten van alle activiteiten is belangrijker dan winnen. Daarom is er tijdens de First LEGO League veel aandacht voor de core values: respect hebben voor elkaar, samen ontdekken, problemen oplossen met creativiteit en doorzettingsvermogen, toepassen wat er is geleerd om de wereld te verbeteren, werken als een team en plezier hebben.

Kom een kijkje nemen
De regiofinale van de First LEGO League is open voor bezoekers. Wie zin heeft om te komen kijken is tussen 10.00 uur en 15.30 uur van harte welkom bij het Noorderpoortcollege aan de Opwierderweg 2 in Appingedam.

Volg ons op

10,937FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten