Politieke partijen nemen het op voor de bewoners van Solwerderstraat-Oost

AppingedamDe PvdA, D66 en de ChristenUnie dienen tijdens de raadsvergadering van 19 februari een motie in over de walbeschoeiing van de Solwerderstraat-Oost.

De fracties willen met deze motie laten zien dat de inwoners er toe doen. De gemeente heeft een zorgplicht voor haar inwoners. De fracties hebben een open brief gestuurd aan de raadsleden van Appingedam. Met deze brief roepen ze de andere raadsleden op naar de menselijke kant te kijken van de bewoners. Deze langslepende kwestie speelt al meer dan een jaar. De gemeente heeft in het verleden de eigendomskwestie niet goed geregeld, waardoor de bewoners zijn de dupe.

De onduidelijkheid over de walbeschoeiing heeft grote consequenties voor de huidige leefsituatie van de bewoners. De woningeigenaren hebben laten zien en horen hoe ze ten einde raad zijn. Het betreft hier financiƫle verplichtingen, onverkoopbaarheid van het huis en emotionele belasting.

Het doel is om op korte termijn een oplossing te vinden.

Het verzoek aan het college zal zijn de bewoners te ontheffen van de onderhoudsplicht van de walbeschoeiing en erkennen dat de walbeschoeiing niet het eigendom is van de bewoners. Het kadaster heeft een duidelijke uitspraak over het eigendom gedaan.

Het leefbaar en aantrekkelijk houden van de stad Appingedam geldt ook voor de bewoners van de Solwerderstraat-Oost.

 Back to top button