Politiek Delfzijl valt over uitspraken die burgemeester op persoonlijke titel doet

DelfzijlHalf politiek Delfzijl valt over de uitspraak die burgemeester Emme Groot van Delfzijl op persoonlijke titel deed tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst  van de gemeente. Emme Groot liet zich des gevraagd uit over de voorkeur variant van bij de gemeentelijke herindelingen.

De burgemeester sprak zijn voorkeur uit voor de G7 variant (van Lauwerszee tot aan de Dollard tou) een samenvoeging van Delfzijl, Appingedam, Eemsmond, Loppersum, Bedum, De Marne en Winsum.  Een grote gemeente van rond de 100.000 inwoners is het beste in staat de belangen van de inwoners in Noord-Groningen te dienen.  Groot benadrukte dat het een persoonlijke voorkeur is en de gemeenteraad over het besluit gaat.

Deze uitspraak is vele politieke partijen in het verkeerde keelgat geschoten, dit valt te lezen in opmerkingen van enkele politici uit Delfzijl op Twitter. Fractie2014 heeft na aanleiding van de uitspraken van Groot vragen gesteld aan de raad.
De partij wil weten of het persoonlijke standpunt van de burgemeester ook gedeeld wordt door de rest van het college.  Ook wordt de vraag gesteld of Emme Groot nog actief kan zijn in de stuurgroep die onderzoek doet naar de herindeling.

 

Back to top button