Opnieuw enorm succes voor leerlingen Eemsdeltacollege bij dichtwedstrijd “Doe Maar Dicht Maar”!

Siddeburen – Elf leerlingen van Eemsdeltacollege Siddeburen hebben deze week te horen gekregen dat ze winnaars zijn van de dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar 2016.

Kunst-, literatuur-, en poëzie onderwijs
Eemsdeltacollege Siddeburen besteedt veel aandacht aan kunst-, literatuur-, en poëzie-onderwijs. De school organiseert hiervoor jaarlijks vele projecten met de leerlingen. Deze week werd de uitslag bekend gemaakt van de dichtenwedstrijd, waar de school ieder jaar aan deelneemt. Docente, Didy Pijpker, hield met belangstelling de website van het Poëziepaleis in de gaten.

Opmerkelijke prestatie
De prestatie is des te opmerkelijker als je bedenkt dat de school in Siddeburen niet erg groot is. “Ieder jaar hebben we ongeveer 5 winnende gedichten. Een paar jaar geleden waren het er 10, dat vonden we toen heel bijzonder. Maar dat we dat nog konden overtreffen is werkelijk heel mooi!” aldus mevrouw Zuiderveen, locatieleider van de nevenvestiging van Eemsdeltacollege. Ook zei ze: “Ik ben trots op de leerlingen en op beide docenten (Didy Pijpker en Saskia Mensinga) die de leerlingen lesgeven in literatuur en poëzie”. Nog een opmerkelijke prestatie van de school in Siddeburen is dat vorige maand 3 leerlingen het presteerden om in de finale van “dichter bij 4 mei” te komen met indrukwekkende gedichten.

Elf winnaars
Van de honderd uitgekozen gedichten werden er maar liefst elf op de school in Siddeburen geschreven. Hieronder de namen van de jonge dichters en de titel van het geschreven gedicht.

Naam jonge dichters Titel geschreven gedicht
David Hulzebos, Daan
Huub van Gerven, Herdenken
Isabel Wolfs, Kinderbewaarplaats
Kirsten Bosma, Mijn zus
Koen de Vries, Dood
Marissa Wessels, Nooit meer…
Menno Drijfhout, Stilte
Sanne Dijkema, Boomman
Teun Versteeg, Lief
William Folkersma, De boer
Yoeri Emmelkamp, Kippenvel

Doe maar dicht maar
Doe Maar Dicht Maar is een landelijke dichtwedstrijd voor schoolgaande jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Alle jongeren in Nederland en Vlaanderen mogen meedoen. De honderd beste gedichten winnen een plek in de ‘Doe Maar Dicht Maar’ dichtbundel. Jaarlijks worden er duizenden gedichten ingestuurd. De jury bestaat uit een vakjury en een jongerenjury. De vakjury bestaat uit mensen die dagelijks met poëzie werken. Zij hebben de kennis en ervaring om de ingezonden gedichten deskundig te beoordelen en werken regelmatig met jongeren. De kinderjury bestaat uit winnaars van vorige edities. Zij weten als geen ander waar bij de beoordeling van de gedichten op gelet wordt.

Back to top button