Opnamestop voor Hippolytushoes Middelstum per 1 januari 2017 van de baan

Middelstum – De opnamestop voor het Woonzorgcentrum Hippolytushoes in Middelstum per 1 januari 2017  is van de baan. Dit hebben de betrokken partijen Zorghuis Groep Noord (zorgverlener), Woonzorg Nederland (eigenaar van het pand), de cliëntenraad en de werkgroep Vrienden van Hippolytushoes maandagavond 21 november in een spoedoverleg besloten.

Er was de afgelopen weken onrust ontstaan in het Hippolytushoes vanwege een brief die Zonnehuisgroep Noord had verstuurd. Hierin werd aan de huidige bewoners gevraagd om nu al een beslissing te nemen over hun toekomstige woonbestemming. Eveneens zouden er vanaf januari 2017 geen nieuwe bewoners meer bijkomen.

Beide onderwerpen zijn voorlopig van de baan: er komt geen opnamestop en er komen ook geen gesprekken met bewoners over hun toekomstige keuze. De Zonnehuisgroep Noord blijft in principe tot uiterlijk september 2019 zorg leveren in het Hippolytushoes mits de financiële situatie dit toelaat. De cliëntenraad en de Werkgroep Vrienden van Hippolytushoes zijn tevreden over deze toezeggingen. Dit geeft ruimte om in de komende tijd te zoeken naar een passende oplossing voor de invulling van het Hippolytushoes. Er wordt naarstig gezocht naar een nieuwe zorgverlener. Andere opties zijn ook mogelijk.

Back to top button