fbpx
18.9 C
Delfzijl
woensdag 23 september 2020
Home Agenda tips Open Monumentendag in Loppersum op 8 en 9 september

Open Monumentendag in Loppersum op 8 en 9 september

Loppersum – Ieder jaar in september vindt Open Monumentendag plaats. Dit is een landelijk, cultureel evenement met als doel mensen op grote schaal in contact te brengen met ons monumentale erfgoed. Op zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 openen monumenten hun deuren voor het publiek. Het thema is dit jaar ‘In Europa’. Met dit thema sluit Open Monumentendag aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. Open Monumentendag verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn.

Ook de gemeente Loppersum doet ieder jaar mee aan Open Monumentendag. Dit jaar zijn circa 40 monumenten geopend, verspreid over de hele gemeente. Sommige zijn uitsluitend te bezichtigen tijdens Open Monumentendag. In bijna alle dorpen zijn kerken, molens, musea of andere monumenten geopend. Een voorbeeld hiervan is de Doopsgezinde Kerk in Middelstum, die na een langdurige verbouwing weer in gebruik genomen is. Speciaal voor de Open Monumentendag hangt op 8 en 9 september een trio-expositie van drie beeldend kunstenaars in het gebouw.

Wethouder Rudi Slager (Kunst en Cultuur): “Open Monumentendag is een prachtige gelegenheid om een kerk, molen of ander monument te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. In onze gemeente hebben we veel prachtige monumenten en ik vind het geweldig dat circa 40 hiervan hun deuren openen. Ik hoop dat velen op 8 en 9 september een kijkje komen nemen!”

De deelnemende monumenten, openingstijden en activiteiten zijn opgenomen in een folder, zie www.loppersum.nl. Meer informatie: www.openmonumentendag.nl.