6.6 C
Delfzijl
21 april 2021 03:57

Onthulling bouwbord officiële start herinrichting Schepperbuurt, Borgsweer-Termunterzijl

Termunterzijl Op dinsdag 17 november hebben wethouder Jan Menninga  en Erik Dijk, lid van de werkgroep Borgsweer-Termunterzijl, gezamenlijk het bouwbord voor de herinrichting van de Schepperbuurt in de dorpen Borgsweer en Termunterzijl onthuld. ‘De werkzaamheden zijn inmiddels gestart’, zegt wethouder Jan Menninga, ‘maar met deze handeling willen we alsnog de goede samenwerking bij dit bewonersinitiatief laten zien.’

Bewoners en de gemeente zijn samen actief aan de slag gegaan om de leefbaarheid en het toeristisch karakter in dit gebied te vergroten. Zo zijn er onder andere plannen gemaakt om de veiligheid voor weggebruikers in de Schepperbuurt te verbeteren.’

Werk combineren met werk
Voor de herinrichting van de Schepperbuurt, inclusief de wegconstructie is vanuit het Nationaal Programma Groningen € 350.000,- beschikbaar gesteld. Omdat er ook groot onderhoud aan de weg moest plaatsvinden, heeft de gemeente Delfzijl € 210.000,- beschikbaar gesteld.

Zo komt er een voetpad langs de Schepperbuurt, worden bestaande drempels verwijderd en wegversmallingen aangebracht en krijgt de weg een nieuwe laag asfalt. ‘Door de weg grondig aan te pakken kan die weer zo’n twintig jaar mee’, aldus de wethouder.

De werkzaamheden moeten voor de kerst klaar zijn. Eerder dit jaar zijn het parkeerterrein en de camperplaatsen bij camping Zeestrand in Termunterzijl opgeknapt.  Dit bewonersinitiatief maakte deel uit van het project ‘Van Bocht tot Boog’.

Volg ons op

11,074FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten