zaterdag 23 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Ommetje ‘Onder klokslag van Oetwier’ heeft een opknapbeurt gehad

Uitwierde – Het ommetje ‘Onder klokslag van Oetwier’ heeft een opknapbeurt gekregen. Het ommetje werd in 2007 uitgeroepen tot het mooiste ommetje van de provincie Groningen.

De route is in verband met het verdwijnen van sportpark Uitwierde verlegd, terwijl de informatiepanelen waren aangetast door weer, wind en vandalisme. Dat heeft de initiatiefnemers van toen, Andre Timmermans, Hilda Vegter en Jack Haaijer, doen besluiten tot een grondige opknapbeurt van de route.

In samenwerking met de dorpsvereniging Biessum/Uitwierde zijn er subsidies verkregen van het SNN/loket leefbaarheid en de gemeente Eemsdelta. Van dit geld zijn nieuwe informatieborden geplaatst, met medewerking van Noorderlicht Reclame uit Uithuizermeeden. Daarnaast is er permanente bewegwijzering aangebracht in de vorm van geel-rode stickers met daarop twee voetjes. De stand van de voeten geeft de looprichting aan. Op deze manier kunnen wandelaars genieten van het eeuwenoude cultuurlandschap van Biessum en Uitwierde ten noordwesten van Delfzijl.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,307VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
TuinTuin
DierDier
Mode 2021Mode 2021