Oma’s en moeders ontvangen bijzonder cadeau op Moederdag in Appingedam

Appingedam -Britt gaat voor haar moeder en oma een high-tea maken en Stef gaat zijn moeder helpen met kleine klusjes in huis, als ze is bevallen van zijn eerste broertje of zusje. Leerlingen van OBS de Vuurvlinder in Appingedam vulden een waardebon in voor hun moeder of oma speciaal voor Moederdag. Moeders of oma’s die op Moederdag een mooie rode envelop ontvangen, hebben geluk. De kinderen mochten zelf bedenken wat ze willen geven: een keertje de auto wassen, glas naar de glasbak brengen, een boodschap halen, bloembollen planten, of samen iets leuks gaan doen. Ze geven iets cadeau dat geen geld kost maar wel erg waardevol is.

Vraagelkaar wil graag dat het weer gewoon wordt om te vragen. Want zoals burgemeester Rika Pot tijdens de start van Vraagelkaar al zei: ‘alleen als je vragen deelt, heb je kans dat ze beantwoord worden.’ En kinderen spelen daar een belangrijke rol in. Els Stoepker van OBS de Vuurvlinder is ook enthousiast: ‘dit is bijzonder waardevol om mee te geven aan de kinderen. Het past goed bij de visie van onze school. Zo hebben wij een bloementjesactie gehouden en een inloopdag om de buurgenoten meer te betrekken bij de school.’

Op Vraagelkaar kun je elkaar, zonder verplichting, alles vragen en aanbieden. Gewoon omdat je iets zoekt wat je nodig hebt of omdat je het leuk vindt om iets voor een ander te doen. Zo kun je veel voor elkaar betekenen, bijvoorbeeld een boodschap doen voor je zieke buurvrouw of de tuin van je grootouders. Door Vraagelkaar moet het weer gewoon worden om iets voor elkaar te doen.

De actie is mede mogelijk dankzij een bijdrage van het fonds Sluyterman van Loo en stichting RCOAK in het kader van het thema: ‘vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid’.

Back to top button