fbpx
24.6 C
Delfzijl
dinsdag 02 juni 2020
Home Agenda tips Museumavond in het Muzeeaquarium

Museumavond in het Muzeeaquarium

Delfzijl – Het vernieuwde MuzeeAquarium heeft sinds de heropening op 1 juni van dit jaar al ruim 18.000 bezoekers mogen ontvangen. De oude collecties zijn allemaal in een nieuw jasje gestoken: de bezoeker kan de rijkdom aan vissen in de Noordzee en Waddenzee zien in de aquaria in de bunker die onderdeel uitmaakt van het museum. Er is een rariteitenkabinet met
scheepvaartsouvenirs, een afdeling waar de geologie, fossielen en schelpen worden gepresenteerd, en een historische afdeling die archeologie en de historie van Delfzijl in beeld brengt.

Een groot gedeelte van het museum is gewijd aan de historie van de scheepvaart, onlosmakelijk verbonden met de historie van Delfzijl. In de wisselexpositieruimte is een tentoonstelling over de dijkbouw te zien en in de Rabozaal wordt de film ‘De koers bepaald’ over Delfzijl in de wederopbouwjaren getoond. Op woensdag 28 november organiseert het
MuzeeAquarium iets nieuws: een museumavond. Iedereen is welkom, speciaal de  geïnteresseerden die overdag verhinderd zijn. Vanaf 19:30 tot 22:00 uur opent het museum haar deuren, met een programma bestaande uit een korte presentatie over de historie en totstandkoming van het MuzeeAquarium, koffie/thee en koekjes, en er zijn vrijwilligers aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven op de verschillende afdelingen. De entree voor deze avond inclusief het programma is 10 euro per persoon, donateurs en museumkaarthouders betalen 4 euro per persoon.

Opgave voor deze avond kan via de mail: info@muzeeaquarium.nl of telefonisch tijdens de openingsuren (dagelijks tussen 10:00 en 17:00 uur): tel. 0596-632277.

Advertenties