Verdacht pakketje op de dijk en kruit in woning Marcus Buschstraat Delfzijl (Video)

DELFZIJL – In een woning aan de Marcus Buschstraat in Delfzijl is donderdagnacht kruit gevonden. De bewoner van deze woning, een 56-jarige man uit Zwolle die tijdelijk in Delfzijl verblijft, werd aangehouden.

Bij de politie was informatie binnen gekomen dat in de woning aan de Marcus Buschstraat mogelijk gevaarlijke stoffen zouden liggen. De verdachte werd aangehouden op de Zeebadweg in Delfzijl. Vanwege de melding van gevaarlijke stoffen werden experts van de politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) gevraagd om nader onderzoek te doen. Het gebied rondom de Zeebadweg werd afgezet, het nabij gelegen Eemshotel hoefde niet te worden ontruimt.

Militairen van de EOD hebben de inhoud van de tas ter plaatse uitvoerig onderzocht en kwamen tot de conclusie dat deze geen gevaar opleverde voor de omgeving. Na het afronden van dit onderzoek ging men naar de woning aan de Marcus Buschstraat waar de aangehouden verdachte verbleef.

In de woning werd eveneens uitgebreid onderzoek gedaan, bij het onderzoek werd een onbekende hoeveelheid kruit gevonden. Omwonenden werd gevraagd om in hun woning te blijven. Tegen één uur ’s nachts was het onderzoek afgerond, vrijdag zal verder onderzoek door de recherche plaatsvinden.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”295″]Back to top button