fbpx
16 C
Delfzijl
dinsdag 14 juli 2020
Home Algemeen Met mekaar biedt sportpret aan kinderen met een handicap

Met mekaar biedt sportpret aan kinderen met een handicap

Delfzijl- sporten is leuk maar niet altijd makkelijk. Met Mekaar wil kinderen met een handicap een plek bieden waar zij vanzelfsprekend mee kunnen doen. Daarom start zij vanaf 1 mei een groep sportpret in Sporthal de Ringen. Doel van deze groep is om kinderen met een handicap het plezier in bewegen te laten ervaren.

Waar kinderen zonder een beperking de keuze hebben uit ongeveer vijftien verschillende sporten in de gemeente Delfzijl, hebben kinderen met een beperking slechts keuze uit drie. Janke Stalman, bewegingsagoog bij Met Mekaar, wil de kinderen met een handicap de gelijke kansen bieden als ieder ander. Daarom start zij vanaf woensdag 1 mei een sport- en spelgroep voor kinderen met een handicap.

De sport- en spelgroep werkt onder de naam ‘sportpret’. Deze naam beschrijft de essentie van de groep: het plezier in sport en bewegen ervaren. ‘Sporten is leuk. Maar soms kan dit anders worden ervaren door de vele belemmeringen die je tegenkomt bij de sportvereniging. Met Mekaar wil de kinderen een plek bieden waar ze vanzelfsprekend mee kunnen doen. Hierdoor krijgen ook zij de kans om het plezier in sporten te ervaren’ aldus Janke Stalman – Mars, bewegingsagoog bij Met Mekaar. 

Iedere week staat er een andere sport op het programma. Op deze manier krijgen de kinderen de kans om te ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. ‘Het allermooiste zal ik vinden dat de kinderen zich zover ontwikkelen dat ze terecht kunnen bij de lokale sportvereniging en ik overbodig ben. Voor zolang dat niet het geval is, wil ik ze een gezellige en veilige plek bieden om te bewegen’.

Sportpret vindt vanaf 1 mei elke woensdag plaats in Sporthal de Ringen van 16.15 uur tot 17.00 uur. Wilt u uw kind aanmelden, zoekt u meer informatie of wilt u deze groep ondersteunen als vrijwilliger? Dan kunt u contact opnemen met Janke Stalman – Mars via metmekaar@hotmail.com of 06 18 68 75 01.

Advertenties