Maud Visscher kwalificeert zich voor Europese Kampioenschappen tijdens Ter Specke Bokaal

Holwierde – Atlete Maud Visscher uit Holwierde heeft tijdens de Ter Specke Bokaal in Lisse afgelopen zaterdag op het onderdeel kogelstoten het limiet voor deelname aan internationale wedstrijden behaald. Visscher stootte de 4 kilogram kogel in haar vierde poging naar een afstand van 14.42 meter, terwijl het limiet op 14.38 meter ligt. Met deze prestatie heeft ze zich verzekerd van een ticket naar Jeruzalem, waar de Europese Kampioenschappen voor atleten onder 20 jaar in augustus plaatsvinden.

In haar vijfde poging wierp Visscher opnieuw verder, ditmaal met een afstand van 14.46 meter, waarmee ze bevestigde dat haar prestatie geen toevalstreffer was. Het seizoen is net begonnen en er is nog veel tijd om te trainen voor de NK in juni en de EK in augustus, waar Visscher hopelijk mooie prestaties zal neerzetten.

De Ter Specke Bokaal is een wedstrijd die onderdeel uitmaakt van de Atletiekunie Track & Field series en erkend wordt door World Athletics. Limieten die op deze wedstrijden worden behaald, geven atleten het recht om deel te nemen aan internationale wedstrijden.

Na afloop van de wedstrijd werden er prijzen uitgereikt voor bijzondere prestaties van de dag. Visscher kreeg de publieksprijs uitgereikt en mocht een mooi geldbedrag in ontvangst nemen.

Back to top button