Leerlingen basisschool Noorderbreedte ontbijten bij de burgemeester

Delfzijl – “Wat moet je doen om burgemeester te worden?” Dit is één van de vragen die leerlingen van groep 7 van basisschool Noorderbreedte uit Delfzijl burgemeester Gerard Beukema vanochtend stelden tijdens het ontbijt in het gemeentehuis. In de raadzaal gaven ze samen met de burgemeester het goede voorbeeld om gezond te ontbijten in de week van ‘Het Nationaal Schoolontbijt’.

Het Nationaal Schoolontbijt

Burgemeester Beukema kijkt met plezier terug op het ontbijt met de kinderen. “Goed ontbijten is voor iedereen van belang” zegt hij, “maar zeker voor schoolgaande kinderen. We moeten voorkomen dat kinderen zich slechter kunnen concentreren omdat ze niet hebben ontbeten. Dat heeft gemakkelijk gevolgen voor hun schoolprestaties.” Tijdens het ontbijt stelden de leerlingen de burgemeester allerlei vragen, zoals: wat moet je doen om burgemeester te worden?, wat vindt u ervan dat Delfzijl zoveel fabrieken heeft en vindt u gezond ontbijten belangrijk? Het Nationaal Schoolontbijt wil het belang van een dagelijks gezond ontbijt onder de aandacht brengen. Aan het veertiende Nationaal Schoolontbijt doen 2720 basisscholen mee, waaronder basisschool Noorderbreedte in Delfzijl.

Donatie aan Jantje Beton

Aan het eind van het ontbijt betaalde de burgemeester symbolisch voor zijn ontbijt met een donatie aan Jantje Beton, het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Leerlingen namen de cheque met een bedrag van € 150,- in ontvangst. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”891″]

Back to top button