fbpx
zaterdag 27 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Koninklijke Onderscheiding in de gemeente Eemsdelta voor Foktje Oosterhuis-Bouma, Lex Plomp en Alfred Houwing

Eemsdelta – Maandagochtend 26 april heeft burgemeester Gerard Beukema nog eens drie mensen blij verrast met de boodschap dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om hen te benoemen in een ridderorde. De burgemeester overhandigde hierbij de bijpassende versierselen. Vanwege de geldende maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werden de lintjes door familieleden van de gedecoreerden opgespeld.

Foktje Oosterhuis-Bouma uit Holwierde
Ze is vanaf 1994 betrokken bij de Stichting dorpskrant Holwierde-Krewerd waar zij diverse taken verricht. Daarnaast werkt zij aan het tot stand komen van een speciale uitgave van de dorpskrant “Opdat wij niet vergeten”. Dit gaat over de oorlogsjaren en de bevrijding van Holwierde. In het kader van 75 jaar bevrijding zijn in de 6 dorpen van de voormalige gemeente Bierum informatieborden geplaatst met QR-codes. Achter de QR-codes staan verhalen geschreven door mevrouw Oosterhuis. Daarnaast was zij vrijwilliger van 1997 tot 2018 bij Biblionet Groningen en van 2005 tot heden invuller van de Belastingservice FNV.

Mevrouw Oosterhuis-Bouma is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Lex Plomp uit Delfzijl
Hij is vanaf 2004 als penningmeester betrokken bij de wijkvereniging Tuikwerd in Delfzijl. Mede dankzij zijn inzet heeft de wijkvereniging weer een gezonde financiƫle basis. Ook is hij nauw betrokken bij alle andere activiteiten van de vereniging en biedt hij waar nodig een luisterend oor, ondersteuning en advies. Daarnaast was de heer Plomp een aantal jaren vrijwilliger in verpleeghuis Vliethoven te Delfzijl en was hij mantelzorger.

De heer Plomp is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Alfred Houwing uit Appingedam
Hij is sinds 12 december 2000 als penningmeester, vrijwilliger bij het reddingstation van de KNRM Eemshaven. Door zijn grote betrokkenheid bij de watersport en als bestuurslid van de watersportvereniging Neptunus is hij ook de verbinding tussen de watersporters op de Eems en het reddingstation.

Hij is een gewaardeerd lid van de plaatselijke commissie die verantwoordelijk is voor de operationele beschikbaarheid van het reddingstation en dus de reddingboot. De heer Houwing is verantwoordelijk voor de financiĆ«le kant maar wordt ook ingezet voor andere taken.  Zo houdt hij zich onder andere ook bezig met de gesprekken tussen commissie en bemanning, een belangrijke taak in het gemotiveerd houden van de vrijwilligers die de reddingen uitvoeren. Daarnaast is hij aanwezig bij de gesprekken en bijeenkomsten tussen de reddingstations onderling en het reddingstation Eemshaven met het kantoor in IJmuiden.

In de periode waarin Alfred Houwing deel uitmaakt van de PlCie zijn onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van deze commissie tot op het moment van schrijven 522 acties uitgevoerd, waarbij 1083 mensen en 44 dieren veilig aan wal werden geholpen. Zelf heeft hij aan 1 actie meegedaan.

De heer Houwing is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,329VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer