fbpx
donderdag 09 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Je eigen game maken? Alfa-college organiseert Make a Game Dag

Groningen – Studenten en docenten van de opleidingen Game Artist en Gamedeveloper van het Alfa-college organiseren op woensdag 30 januari van 09.30 tot 15.00 uur een Make a Game Dag.

Op locatie Atoomweg 6B leren vmbo-leerlingen, havisten en mbo-studenten die willen overstappen deze opleidingen kennen en maken ze een game. Game Artist en Gamedeveloper hebben op de Atoomweg een eigen plek in de loods achter bedrijvenverzamelgebouw ‘The Rock’. Aanmelden voor deze dag kan via j.kooistra@alfa-college.nl.

“De Make a Game Dag schept een goed beeld van de opleidingen Game Artist en Gamedeveloper. Je leert op deze dag een game maken. Veel jongeren vinden het leuk om te gamen en worden daardoor aangetrokken tot onze opleidingen. Maar gamen is iets heel anders dan zelf een game maken. Wat het dan wél is, ervaren ze op deze dag”, vertelt teamcoördinator Jasper Kooistra.

Game Artist
Bij de opleiding Game Artist leren studenten een game of gameonderdelen, animaties en Virtual Reality (VR)-applicaties maken. Deze opleiding sluit aan op wensen vanuit het bedrijfsleven. “Projectontwikkelaars en architecten zijn op zoek naar personeel voor het visualiseren van hun projecten. Zo heeft een oud-student van ons een eigen bedrijf waarmee hij 3D visualisaties in Virtual Reality (VR) voor binnenhuisarchitecten maakt. De klant kan dan in real-time VR door zijn huis lopen en zien hoe de plannen van de architect eruit zien”, aldus Jasper Kooistra.

Programmeren
De opleiding Gamedeveloper draait het om programmeren van 2D en 3D games, animaties, grafische, audiovisuele en functionele delen in een spel verwerken en VR-apps en games ontwikkelen. De studenten worden breed opgeleid en doen veel praktijkervaring op. “Bij het maken van games leer je niet alleen om hiervoor software te ontwikkelen, maar ook voor andere applicaties. Een afgestudeerd Gamedeveloper kan dus zowel in de game industrie aan het werk én als ontwikkelaar bij andere softwarebedrijven. En er is veel vraag naar deze softwareontwikkelaars”, zegt Herbert van Hoogdalem, opleidingsmanager bij het Alfa-college. 

Vooropleiding
Voor beide opleidingen heb je één van de volgende diploma’s of bewijzen nodig:
– vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
– overgangsbewijs van klas 3 naar klas 4 havo of vwo.
– mbo-diploma niveau 2. Game Artist heeft ook aanvullende toelatingseisen.
Na aanmelding krijg je daarom een uitnodiging voor een testdag.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,330VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer