12.1 C
Delfzijl
14 juni 2021 05:46

Hoe beleg je in cryptocurrency?

spot_img

Nederland – Cryptocurrency is sinds de Bitcoin gekte van 2017 een bekend fenomeen geworden. Het bezitten en handelen in digitale valuta is voor veel mensen een spannende en soms lucratieve hobby geworden. Tegelijkertijd is er veel onduidelijkheid over wat de risico’s zijn, hoe het precies werkt en waar men aan moet denken om hier veilig mee om te gaan.

Om alles in goede banen te leiden is er sinds de creatie van cryptocurrency een heel nieuwe industrie ontstaan, de zogenoemde crypto broker. Net als met de meer traditionele aandelen kopen deze tussenhandelaren grote hoeveelheden crypto op met als doel dit voor winst te verkopen. De moordende concurrentie zorgt ervoor dat velen zich de titel van beste crypto broker graag opspelden.

Het idee van cryptocurrency
Uitleggen wat cryptocurrencies precies zijn is lastig en tijdrovend. Wat belangrijk is om te weten is dat het neerkomt op een digitaal ruilmiddel. Men koopt met echt geld deze valuta op en kan hiermee andere gebruikers via het internet betalen. In veel landen, waaronder Nederland, worden cryptocurrencies dan ook niet als een muntsoort gezien maar als een digitaal ruilmiddel. De gebruiker koopt het voor echt geld en geeft het zo waarde. De cryptocurrency heeft geen waarde van zichzelf.

Door de aard van het systeem is het mogelijk op verschillende manieren aan deze cryptocurrencies te komen. Men kan er in handelen op een crypto exchange, het aanschaffen van een crypto broker of het direct van een andere gebruiker kopen. Aangezien deze allemaal hun eigen risico’s meenemen is het belangrijk dat geïnteresseerden zich er voldoende in verdiepen.

Beleggen in cryptocurrency
Niet alleen kunnen mensen cryptocurrency gebruiken voor bepaalde aankopen. De digitale valuta is ook onderhevig aan vraag en aanbod, wat betekent dat de waarde van één munt in hoogte kan fluctueren. Zoals te zien was in 2017 steeg de prijs van een Bitcoin met duizenden procenten voordat het binnen een paar maanden weer net zo hard daalde.

Het is daarom zaak om alleen te beleggen in cryptocurrency als men op de hoogte is van de gevolgen en risico’s. Het is nog steeds een erg nieuwe vorm van handelen en daarmee niet zo goed gereguleerd als de gebruikelijke aandelenkoersen. Veel experts raden het mensen af als ze nog geen ervaring hebben met cryptocurrencies.

De risico’s van beleggen in cryptocurrency
Zoals gezegd is het risico van beleggen in cryptocurrency groot, groter zelfs dan het traditioneel beleggen. Dit is enerzijds omdat deze nieuwe markt nog niet goed wordt beheerd. Hierdoor zijn er veel cowboys aanwezig. Deze willen snel een slaatje slaan om dan met de noorderzon te vertrekken. Tegelijkertijd zijn de koersen van cryptocurrencies erg onvoorspelbaar en zijn er geen garanties dat ze zullen stijgen. Ook zijn gebruikers niet veilig van oplichters en hackers die wellicht misbruik maken van de onduidelijkheid.

Voor mensen die toch de sprong wagen is het belangrijk vooraf veel onderzoek te doen. Er zijn meerdere online bronnen te vinden die goede of minder goede informatie bereid zijn te delen. Daarnaast is het van belang om persoonlijk strakke regels en budgetten vast te stellen en zelf hand te haven. Mocht alles toch misgaan, dan zorgt dit niet voor onoverkomelijke problemen.

Hope for the best…
…prepare for the worst. Oftewel, vertrouw erop dat alles goed gaat maar houd er rekening mee dat het mis kan gaan. Met een paar simpele voorzorgsmaatregelen en heel veel onderzoek blijft het risico laag. De markt van cryptocurrencies en crypto brokers is nog volop bezig zichzelf te ontwikkelen dus de beste tijd om er in te springen is nu. Het is alleen geen investering voor mensen die niet van risico’s houden want de interesse in deze nieuwe betaalvorm kan ook gestaag weer afnemen. Hierdoor kunnen zij die zich niet goed hebben voorbereid ernstig in de problemen komen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten