Heel ander weer op komst; later deze week en in het weekend niet warmer dan 15 tot 17 graden

Nederland – De laatste maanden was het steeds (veel) warmer dan wat gebruikelijk is volgens het klimatologische gemiddelde. Vanaf donderdag wordt duidelijk frisser weer verwacht en komt de temperatuur juist lager uit dan wat normaal is. Temperaturen van 18 tot 20 graden zijn halverwege september gebruikelijk, maar vrijdag en in het weekend wordt het niet veel warmer meer dan 15 tot 17 graden.

Vooral de combinatie lagere temperaturen, een stevige noordwestenwind en enkele buien doen toch wel denken aan herfst. Voor het gevoel is het zelfs nog een paar graden kouder. Een jas, maar ook weer kleding met langere mouwen, kunnen weer uit de kast gehaald worden.

Vooral in het zuiden regen
Dinsdag en woensdag ligt een regenzone over Belgiƫ en zuidelijk Nederland. De bewolking overheerst en het is van tijd tot tijd kletsnat. Ook kan wat Saharastof meekomen, maar doordat het soms stevig regent, spoelt het stof ook weer weg. Ook afgelopen weekend viel in het zuiden en dan vooral in Zeeland veel regen. Verder naar het noorden is het overwegend droog en schijnt geregeld de zon. De temperatuur loopt dinsdag nog op naar 21 tot 23 graden en ook woensdag kan het op veel plaatsen nog 20 graden worden.

Volgende week weer warmer?
De wind verlaat volgende week de frisse noordwesthoek en draait dan naar het zuidwesten. Daarmee wordt geleidelijk weer wat warmere lucht aangevoerd en later volgende week kan het kwik weer in de buurt van de 20 graden uitkomen. Ruim T-shirt of korte broek nog niet te ver op, want ze kunnen nog zeker van pas komen. 

Back to top button